Carney: el Brexit pot ser una "prova de foc" per a l'economia mundial

El governador del BoE creu que afectarà les perspectives globals tant a curt com a llarg termini

Per

Bolsamania | 12 feb, 2019

El governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, creu que el Brexit pot ser una "prova de foc" per al funcionament de l'economia mundial segons les noves regles comercials. Així, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) "podria afectar les perspectives globals tant a curt com a llarg termini", segons unes declaracions realitzades aquest dimarts.

"En molts aspectes, el Brexit és la primera prova d'un nou ordre global", ha dit Carney. En ple compte enrere per a la sortida del Regne Unit de la UE, el governador del Banc d'Anglaterra (BoE) afirma que és "interès de tots, possiblement a tot arreu, que es trobi una" solució "per al Brexit" que funcioni per a tots durant les pròximes setmanes".

Carney creu que un període prolongat d'incertesa sobre el comerç podria soscavar l'expansió mundial

Els funcionaris del BoE van dir la setmana passada que la incertesa del Brexit està afectant l'economia, està sacsejant les llars i les empreses i detenint la inversió. Carney creu que un període prolongat d'incertesa sobre el comerç podria soscavar l'expansió mundial, un efecte que ja s'ha apoderat del Regne Unit.

"És possible que es desenvolupin noves regles de trànsit per a una economia global més inclusiva i resistent". "Al mateix temps, existeix el risc que els països girin cap a dins, cosa que soscava el creixement i la prosperitat per a tothom. Les preocupacions sobre aquesta possibilitat ja estan afectant la inversió, l'ocupació i el creixement, i estan creant una dinàmica que podria tornar-se autosuficient", assegura el governador del BoE.

A més, Carney avisa que l'impacte d'una desacceleració a la Xina, la incertesa i les creixents tensions al voltant de la política comercial i el deute corporatiu són tots riscos potencials per al creixement mundial. De fet, els bancs centrals de tot el món ja han advertit durant les últimes setmanes de les seves perspectives baixistes sobre el creixement econòmic.

Últimas noticias