Biden anuncia que ja té un acord sobre el pla d'infraestructures

El president i els senadors pacten 579.000 milions de dòlars per al projecte

Per

Bolsamania | 25 jun, 2021

Joe Biden, president dels Estats Units, ha anunciat que té un acord sobre el seu pla d'infraestructures per fomentar la recuperació econòmica. En la negociació amb els senadors, han pactat un programa d'inversions de 579.000 milions de dòlars, enfront dels 2 bilions que buscava el demòcrata.

Biden, a la sortida de la reunió durant la qual buscaven un pacte bipartidista sobre el projecte de llei, i després d'haver anunciat un principi d'acord aquest dijous, ha exclamat als periodistes el següent: "Tenim un acord!". Aquest grup de representants polítics està format per 11 republicans i 10 demòcrates.

Encara que no n'han transcendit tots els detalls, des d'Associated Press assenyalen que es tractaria d'un pla reduït, d'uns 559.000 milions dòlars, amb opció a ampliar altres projectes per valor de 4 bilions de dòlars.

Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants, ha assenyalat que dona suport a la decisió, però que pretén aprovar-lo amb un projecte més ambiciós i que inclouria programes relacionats amb la cura de nens, gent gran, l'educació, la sanitat i el canvi climàtic.

A més, ha afegit que el Congrés no abordarà cap de les dues lleis fins que ambdues passin pel Senat, segons recull CNBC. "No hi haurà un projecte de llei d'infraestructures a no ser que tinguem un projecte de reconciliació aprovat pel Senat dels Estats Units", ha afegit.

El Build Back Better (reconstruir millor, en català) és el projecte de Biden amb el qual pretén injectar entre 2 i 4 bilions de dòlars al sector de les infraestructures i el sanitari.

Últimas noticias