Alguns membres del BCE volen apujar els tipus 75 punts bàsics al setembre

Davant les perspectives d'inflació i malgrat els riscos de recessió a la zona euro

Per

Bolsamania | 29 ago, 2022

Actualitzat : 11:08

Alguns formuladors de política del Banc Central Europeu (BCE) volen discutir un augment dels tipus d'interès de 75 punts bàsics a la reunió del setembre davant les perspectives d'inflació i malgrat els riscos de recessió.

"Si la Reserva Federal dels EUA (Fed) ho va fer, no hi ha raó per la qual almenys no ho hàgim de posar sobre la taula", han assegurat cinc fonts amb coneixement directe del procés a Reuters.

Tot i que cap organisme no ha advocat públicament per un moviment tan gran, els augments consecutius de 75 punts de la Fed i un deteriorament de les perspectives d'inflació de la zona euro enforteixen les raons per a aquesta discussió. Tot i això, 75 punts bàsics encara es consideren poc probables atesa l'oposició esperada dels polítics del sud de la Unió Europea (UE).

"No recolzaré necessàriament 75, però no hi ha raó perquè no es discuteixi", ha afirmat una de les fonts. El BCE ja va elevar les taxes en 50 punts bàsics al mes passat i ara s'espera un moviment similar o fins i tot més gran per al 8 de setembre.

Isabel Schnabel, membre de la junta executiva del BCE, reconeixia fa uns dies que “les pressions inflacionàries probablement estaran amb nosaltres per algun temps” i que “hi ha forts senyals que el creixement es desaccelerarà”. De fet, “no descartaria que puguem entrar en una recessió tècnica”.

Últimas noticias