Alemanya, en risc de recessió per la caiguda del 5% de la producció industrial

El sector manufacturer alemany registra el seu pitjor moment dels últims dos anys

Per

Bolsamania | 08 gen, 2019

La producció industrial d'Alemanya va baixar un 4,7% el novembre en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, mentre que va caure un 1,9% respecte a l'octubre, segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis) en funció dels preus, segons la temporada i el calendari. Els experts creuen que el país "podria estar caient en una recessió tècnica".

Per la seva banda, les dades revisades d'octubre confirmen que la producció de la indústria alemanya va baixar un 0,8% respecte al setembre, mentre que va augmentar un 0,5% en comparació amb octubre de 2017.

Aquestes dades suggereixen "que el país podria estar caient en una recessió tècnica"

En concret, el novembre de 2018, la producció en la indústria excloent-ne l'energia i la construcció va disminuir un 1,8%. Dins de la indústria, la producció de béns de capital va disminuir un 1,8% i la producció de béns intermedis, un 1%, mentre que la producció de béns de consum va disminuir un 4,1%.

Fora de la indústria, la producció d'energia va disminuir un 3,1% el novembre i la producció en construcció va baixar un 1,7%.

Aquestes dades suggereixen, segons els analistes de Spreadex, "que el país podria estar caient en una recessió tècnica". És més, el sector manufacturer alemany registra el seu pitjor moment dels últims dos anys. "És el pitjor registre d'aquest indicador des del mes de desembre de l'any 2016 i ha agafat completament per sorpresa els inversors i analistes, que esperaven un avanç del 0,3%", apunten des d’IG.

Aquests mals resultats del sector se sumen als publicats dilluns de la caiguda de l'1% de les comandes a fàbrica durant el mateix mes de novembre. "A causa del gran pes específic que té el sector secundari en el creixement econòmic d'Alemanya, el mercat comença a descomptar ja la possibilitat que el Producte Interior Brut (PIB) del país pugui tornar a registrar números vermells durant el quart trimestre del 2018", de manera que "Alemanya s'exposa a entrar en recessió per primera vegada des de 2009", afegeix.

Després de finalitzar el tercer trimestre amb un retrocés del 0,2%, l'economia germànica s'exposa a la possibilitat d'encadenar tres mesos de creixement negatiu, cosa que tècnicament suposaria entrar en recessió en encadenar dos trimestres consecutius en números vermells. En consumar aquest escenari negatiu, seria la primera vegada que Alemanya entri en recessió durant els últims deu anys. L'última vegada que el país va registrar més d'un trimestre en negatiu va ser durant l'últim quart del 2008 i el primer del 2009 i, des de llavors, mai ha registrat creixements negatius durant més de tres mesos, explica IG.

Últimas noticias