ACS i Atlantia eviten l'OPA d'exclusió sobre Abertis

Per

Europa Press | 20 jun, 2018

Llancen una ordre sostinguda de compra sobre el 5,31% del grup després d'aconseguir el 94,6% del seu capital

MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

ACS i Atlantia han aconseguit evitar el llançament d'una OPA d'exclusió per aconseguir el 100% del capital d'Abertis i poder així excloure el grup d'autopistes de cotització a la Borsa.

La companyia que presideix Florentino Pérez i l'empresa controlada per la família Benetton llançaran demà una ordre sostinguda de compra pel 5,1% d'Abertis que encara fluctua a la Borsa després d'haver aconseguit ja el 94,69% de la seva capital després de l'OPA.

Així ho va indicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) Hochtief, filial de construcció alemanya d'ACS a través de la qual els socis han formulat l'OPA a Abertis.

ACS i Atlantia han aconseguit sortejar l'OPA d'exclusió gràcies a un dels supòsits que la Llei d'Opes contempla per eludir aquesta operació.

En concret, aquesta llei eximeix de llançar OPA d'exclusió en el cas que s'hagi llançat una oferta pel 100%, s'hagi justificat el preu i es faciliti la compravenda de les accions restants mitjançant "una ordre de compra al mateix preu que el de l'oferta durant almenys un mes en el semestre posterior a la finalització de l'oferta precedent".

Així, Hochtief va informar que llançarà aquest dijous, 21 de juny, una ordre sostinguda de compra d'accions que s'estendrà un mes, fins al 27 de juliol.

L'operació es dirigirà 52,61 milions de títols d'Abertis que encara estan al mercat, representatives del 5,31% de la seva capital, a les quals pagarà els mateixos 18,36 euros per títol abonats en l'OPA. Així, l'operació ascendeix a 96,9 milions d'euros.

L'ordre es llança després de les compres que Hochtief ha realitzat al mercat, també al mateix preu de l'OPA, des que a mitjan maig va concloure l'oferta amb la qual va aconseguir el 78,79% d'Abertis. Des de llavors, els socis s'han fet al mercat amb un altre 15,9%.

APROVACIÓ EN JUNTA

Ara, en virtut d'aquesta ordre cerquen aconseguir el 5,3% que els resta i materialitzar l'exclusió de cotització d'Abertis en Borsa, la qual cosa no obstant això, també requereix el vistiplau de la junta de la companyia, i del supervisor borsari.

Quant a la companyia, ja ha convocat una junta extraordinària d'accionistes a aquest efecte para el proper 25 de juliol. Abertis, actualment ja controlada per Hochtief, aprofitarà l'assemblea per aprovar l'amortització del 7,9% del seu capital que té en autocartera.

La filial constructora alemanya d'ACS és qui s'encarrega de prendre el 100% d'Abertis, primer amb l'OPA i ara amb les compres d'accions al mercat.

Una vegada que aconsegueixi el 100% del capital de l'empresa d'autopistes i l'exclogui de cotització, la 'vendrà una societat participada per Atlantia, ACS i la pròpia Hochtief, empresa a través de la qual aquests socis gestionaran la companyia d'autopistes.

Últimas noticias