Hisenda no fa cas de les peticions d'allargar els terminis de la Renda en plena quarantena

Les primeres hores, hi ha hagut un 14% més de declaracions i la web ha deixat de funcionar

Per

Bolsamania | 02 abr, 2020

Ja està en marxa la campanya de la Renda 2019. Malgrat les peticions de diversos àmbits de prorrogar els terminis a causa de la situació de confinament de la població pel coronavirus, el Ministeri d'Hisenda ha decidit mantenir les dates tal com estaven establertes: de l'1 d'abril al 30 de juny. Els contribuents han procedit en massa durant les primeres hores a presentar les seves declaracions, cosa que ha provocat que en diversos moments la web deixés de funcionar.

Finals de setembre. És la data fins la qual els tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) han sol·licitat prorrogar el tancament de la campanya de la Renda. La seva petició respòn al fet que ajudaria la gent gran a realitzar correctament la presentació de la declaració, ja que aquest col·lectiu és el que de manera més general opta per la via presencial i les oficines estaran disponibles, a priori, del 13 de maig al 29 de juny, amb cita prèvia, i sempre que l'estat d'alarma no s'allargui més del que es preveu inicialment.

És el mateix cas d'aquells que prefereixen adreçar-se personalment a l'oficina del seu assessor fiscal, com pot ser el cas dels autònoms, que han de recollir la documentació dels seus negocis, tenint en compte que al juliol els assessors estan centrats en les declaracions de l'Impost de societats i que agost tradicionalment és un mes vacacional també per a l'assessoria tributària.

Però l'Agència Tributària ha decidit mantenir els terminis de la campanya. Hisenda considera que és "especialment important" que no hi hagi canvis en les circumstàncies actuals perquè els contribuents puguin rebre les seves devolucions com més aviat millor. No obstant això, poden variar les dates dels terminis de la presentació presencial, en funció de com es vagin desenvolupant els esdeveniments derivats de la crisi provocada pel Covid-19. Per això, convé estar atent a les informacions oficials que es vagin publicant durant les pròximes setmanes.

El que sí que es retarda és el termini per sol·licitar cita prèvia en el pla pel qual l'Agència Tributària crida al contribuent prèvia sol·licitud, que estarà disponible del 5 de maig al 29 de juny. Les declaracions via telefònica es començaran a efectuar des del 7 de maig.

PROBLEMES EN LA WEB

Durant les primeres hores, els contribuents han presentat un 14% més de declaracions. Un increment motivat per les actuals circumstàncies de confinament, a la qual cosa s'hi suma l'interès per obtenir aviat la corresponent devolució per la necessitat de liquiditat. Això ha fet que en alguns moments de la jornada la pàgina web de l'Agència Tributària donés problemes que hi impedien l'accés.

Segons les dades d'Hisenda, el 70% de les declaracions surten a retornar i gairebé el 90% es presenten per Internet. Els contribuents començaran a rebre les seves devolucions en els casos que correspongui des d'aquest mateix divendres 3 d'abril.

Últimas noticias