Tancament alcista per a l'IBEX, liderat per la banca, després de la històrica pujada del BCE

L'organisme ha anunciat aquest dijous la decisió sobre els tipus d'interès

Per

Bolsamania | 08 set, 2022

Actualitzat : 18:26

L'IBEX 35 ha tancat la jornada amb moderats guanys (+0,78%; 7.916 punts) després de conèixer la decisió de tipus del Banc entral Europeu (BCE): el banc central ha pujat els tipus en 75 punts bàsics, l'alça més gran els darrers 20 anys. La resta d'Europa, a excepció del DAX, també ha tancat la jornada en verd, i l'FTSE MIB italià ha estat el més reforçat (+0,86%).

"Hem tingut diferents visions sobre la taula, hem debatut sobre elles, però la decisió ha estat unànime, però havíem de ser determinats en vista de les recents lectures de la inflació i l'anàlisi de què provoca i què afecta aquesta inflació", ha dit la presidenta del BCE.

"Sabem que zero no és el tipus neutral i que on estem no és el tipus neutral, i sabem que emprendrem més pujades per arribar a aquest tipus neutral, ja que és el camí cap al que anem per assolir el 2% d'inflació, que és el nostre objectiu”.

Recordem que Wall Street va tancar ahir amb pujades destacades mentre que a Àsia la sessió ha mostrat un to mixt. El Japó ha publicat el seu PIB del segon trimestre, que puja un 3,5% interanual i un 0,9% intertrimestral, per sobre del que s'esperava. El Nikkei ha liderat els ascensos, amb alces del 2%.

Així mateix, cal destacar que el mercat també estarà avui pendent de la compareixença de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed), a la 40 Conferència Monetària Anual de l'Institut Cato. El banquer central ha reiterat el seu discurs dur contra la inflació i ha assenyalat que “lluitarem contra la inflació fins que la feina estigui feta”. També ha assenyalat que “la història adverteix contra la relaxació primerenca de la política monetària”.

L'IBEX SEGUEIX ENGANXAT A SUPORTS

L'IBEX es manté per sobre, encara que a tocar, del suport dels 7.764 punts.

"El selectiu espanyol continua oferint uns alts nivells de sobrevenda, si bé de moment no apreciem ni el més mínim senyal de fortalesa que ens faci pensar en l'inici d'un rebot", indiquen els experts de Bolsamanía.

"El primer nivell de resistència es troba als 7.943 punts. Mentre que no vegem un tancament per sobre d'aquests preus seguirem sense observar ni el més mínim senyal que ens faci pensar en una volta de les compres. Compte que, si perd els 7.764 punts, podria estendre les caigudes fins al nivell dels 7.570 punts”, afegeixen.

Dins de l'IBEX han destacat les alces en els bancs després de la pujada de tipus del BCE. Bankinter (+6,57%), CaixaBank (+6,25%) i Sabadell (+5,58%) han estat els valors més alcistes dins del selectiu espanyol. Grifols, que ha arrencat la sessió com el millor valor –ahir dimecres va comunicar un acord amb Canadian Blood Services per produir immunoglobulines–, s'ha desinflat però ha tancat amb un repunt del 3,94%.

Al costat negatiu, Inditex ha caigut després que AB Foods, matriu de Primark, hagi fet una advertència sobre les seves previsions. També ho han fet malament Aena, Telefónica, Redeia i Enagás.

Cal assenyalar, finalment, que avui hi ha reunió del Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX, encara que no s'esperen canvis a la composició del selectiu.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 0,9951 dòlars (-0,48%). El petroli puja després d'enfonsar-se a la jornada passada a mínims de gener. El Brent se situa als 89,25 dòlars (+1,42%) i el WTI, als 83,67 dòlars (+2,11%).

L'or cedeix moderadament (1.719 dòlars) i la plata puja un 0,82% (18,41 dòlars).

El bitcoin suma un 1,01% (19.270 dòlars) i l'ethereum es revalora un 3,78% (1.633 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,288%.

Últimas noticias