L'IBEX tanca amb un tímid rebot del 0,68% (8.358 punts) després de la patacada de dilluns

Els experts adverteixen de la importància d'aguantar per sobre dels 8.275 punts

Per

Bolsamania | 20 jul, 2021

Actualitzat : 18:48

L'IBEX 35 ha tancat aquest dimarts amb un rebot del 0,68% (8.358 punts) després de la patacada d'aquest dilluns que va portar el selectiu espanyol a arrasar el suport dels 8.400 punts. Ara, el següent suport clau el té als 8.275 punts. La resta de parquets europeus també s'ha sumat al rebot de l'índex.

El selectiu ha aconseguit tancar per sobre d'aquests preus i els experts de Bolsamanía esperen que tornin les compres en aquests nivells. "Si no és així, és molt probable que puguem veure una extensió de les caigudes fins als mínims anuals que presenta als 7.713 punts", avisa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Nuez remarca que no apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que l'IBEX cotitzi per sota dels 8.832 punts, preus un 6,4% per sobre dels actuals.

Dins de l'índex espanyol han destacat les alces d'Almirall, Arcelor i Fluidra, entre d'altres. Les caigudes les han posat principalment Cellnex, Meliá i PharmaMar.

Els experts justifiquen les retallades d'aquest dilluns (també van ser importants a l'altre costat de l'Atlàntic, mentre que aquest dimarts Àsia ha continuat retallant) per la por de l'expansió de la Covid-19. La veritat és que durant la passada sessió no va passar res fora de l'habitual per explicar aquestes caigudes més grans, però és estiu, hi ha menys volum, i els inversors ja estan començant a acostumar-se a aquesta dinàmica que inclou que les borses sorprenguin de tant en tant amb algunes sessions de forts descensos enmig de jornades més calmades.

Avui es publicaran els resultats de Netflix als EUA mentre que a Europa ja s'han conegut els d'UBS, el benefici del qual va pujar un 63% durant el segon trimestre ajudat per les "favorables" condicions del mercat.

D'altra banda, el Banc Central de la Xina no ha tocat els tipus d'interès mentre que al Japó, l'IPC de juny va augmentar un 0,2% respecte a l'any anterior, marcant el ritme anual més ràpid en més d'un any.

BEZOS SE'N VA A L'ESPAI

Jeff Bezos, la persona més rica del món, s'ha enlairat aquest dimarts a bord de la nau New Shepard de la seva empresa Blue Origin per realitzar un vol suborbital com a part d'una tripulació que farà història, una altra fita en l'inici d'una nova era de viatges espacials privats.

El multimilionari nord-americà ha volat des d'un lloc desèrtic de l'oest de Texas en un viatge de 10 minuts a la vora de l'espai, nou dies després que el seu rival britànic Richard Branson viatgés a bord de l'exitós vol suborbital inaugural de la seva empresa competidora de turisme espacial Virgin Galactic.

ALTRES MERCATS: EL BRENT PERD ELS 70 DÒLARS

L'euro es canvia a 1,1782 dòlars. El petroli ha caigut per sota dels 70 dòlars. El Brent cotitza ara als 68,52 dòlars (-0,13%) i el West Texas, als 66,63 dòlars (+0,32%).

L'or puja un 0,4%, fins als 1.817 dòlars, i la plata, un 0,02%, fins als 25,15 dòlars.

El bitcoin cau un 3,2%, fins als 29.706 dòlars, mentre l'ethereum es deixa un 3%, fins als 1.760 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,167%.

Últimas noticias