L'IBEX 35 rebota amb força impulsat per IAG, els bancs i Telefónica

La resta de places europees han pujat de manera més moderada

Per

Bolsamania | 20 jun, 2022

Actualitzat : 18:15

L'IBEX 35 ha tancat amb un fort rebot (+1,72%, 8.286,00 punts) recolzat en Telefónica i el conjunt del sector bancari, amb Sabadell, Santander, Bankinter i CaixaBank al capdavant. Solaria i Grifols també s'han comportat molt bé aquest dilluns, així com IAG o Meliá. Al costat negatiu del selectiu, Cellnex ha estat el més baixista. La resta de borses europees també han avançat posicions, però de manera més moderada.

Cal destacar que avui ha estat una jornada atípica perquè no ha tingut la referència de Wall Street, tancat per festiu. Les revaloracions de dilluns han arribat després de les caigudes de la setmana passada, mentre els inversors segueixen preocupats per la inflació, l'actuació dels bancs centrals per frenar-la i el risc d'una recessió.

En aquest sentit, Christine Lagarde, presidenta del BCE, ha comentat que si la inflació no millora, els tipus podrien pujar més del previst al setembre.

D'altra banda, avui han tingut protagonisme els resultats electorals, amb diverses cites importants. El més rellevant en relació amb els mercats segurament és el que ha passat a França, on Emmanuel Macron ha perdut la majoria absoluta a l'Assemblea Nacional i on ha augmentat amb força el suport a Marine Le Pen. Ara s'obre un període d'incertesa a França en què les reformes de Macron es podrien veure frenades, si aquest no aconsegueix arribar a aliances amb altres partits. La tensió interna podria estendre's a la resta d'Europa atès el paper rellevant de França al capdavant de la Unió Europea.

A Espanya, el Partit Popular, amb Juanma Moreno al capdavant, ha arrasat a les eleccions d'Andalusia d'aquest diumenge. Aquest resultat té les seves derivades a nivell nacional, ja que aviva la possibilitat que el PSOE perdi les properes eleccions generals. El mercat no sol reaccionar a aquest tipus d'eleccions tan 'locals', però sens dubte això està avui al focus dels inversors.

Així mateix, cal destacar el que ha passat a Colòmbia, on Gustavo Petro ha guanyat les eleccions, aconseguint una victòria històrica de l'esquerra al país.

LA RECESSIÓ NO ÉS INEVITABLE

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha dit en una entrevista a ABC que la recessió que tots els nord-americans temen "no és gens imminent" i que no és inevitable.

"Espero que l'economia s'alenteixi", ha dit Yellen. "Ha estat creixent a un ritme molt ràpid, ja que l'economia, el mercat laboral... s'han recuperat i hem aconseguit la plena ocupació. És natural que ara esperem una transició cap a un creixement constant i estable, però no crec que una recessió sigui inevitable", ha indicat.

CRAC DEL BITCOIN

El bitcoin ha perdut els 20.000 dòlars aquest cap de setmana, i fins i tot els 19.000 dòlars. Encara que a aquesta hora cotitza per sobre dels 20.600 dòlars, amb pujades properes al 3%. "Encara que avui veiem certa millora en els preus, els operadors i inversors creuen que l'actual 'criptohivern' durarà un temps", assenyala Naeem Aslam, director d'anàlisi de la companyia britànica AvaTrade, al seu informe diari.

"Això és perquè encara hi ha molt pessimisme i, fins que no veiem que l'efecte dòmino arriba al final des de Terra Luna, que ha portat Celsius a la vora de la fallida, no és probable que vegem cap llum al final d'aquest túnel", explica Aslam.

Aquest expert afegeix que, des del punt de vista tècnic, els preus del bitcoin estan "extremadament sobrevenguts". Tot i això, després de perdre els 20.000, considera que podria continuar caient i que es pot esperar una "gran venda més", cosa que "podria empènyer el preu cap al nivell dels 15.000 o fins i tot els 13.000 dòlars", anticipa.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0510 dòlars (+0,11%). El petroli cotitza mixt i pla després de les fortes caigudes de divendres passat. El Brent se situa als 113,17 dòlars i el West Texas, als 109,65 dòlars.

L'or avança lleument (1.841 dòlars), igual que la plata (+0,48%, 21,61 dòlars).

La rendibilitat del bo espanyol a 10 anys avança fins al 2,77%. El mercat de bons nord-americà està tancat.

Últimas noticias