L'IBEX 35 puja i acaricia els 11.000 punts liderat per IAG, Mapfre i Telefónica

El selectiu espanyol s'ha revalorat a prop del 10% al mes de març

Per

Bolsamania | 26 mar, 2024

Actualitzat : 18:44

L'IBEX 35 ha pujat un 0,36% a la sessió, fins als 10.991,5 punts, després que Wall Street tanqués aquest dilluns amb pèrdues moderades. Els valors més alcistes han estat IAG, Mapfre i Telefónica, i també ha destacat el bon comportament de Santander, que ha rebut una millora de recomanació de Barclays i Grifols.

De moment, es manté la inèrcia alcista que ha portat l'índex a revalorar-se a prop del 10% al març, impulsat pels forts guanys del sector bancari i d'altres grans valors com Inditex i Telefónica.

L'operadora espanyola és protagonista, ja que la SEPI va anunciar aquest dilluns, amb el mercat ja tancat, que havia comprat el 3% del capital, dins del seu objectiu declarat d'assolir el 10% i esdevenir -neel principal accionista, juntament amb l'operadora saudita STC.

Una altra empresa que també ha estat rellevant aquest dimarts és Repsol, ja que la companyia energètica ha anunciat que iniciarà aquest dimarts un programa de recompra de fins a 35 milions d'accions, valorat en 913 milions d'euros. A més, ha comprat el 40% de 3 plantes industrials de Bunge a Espanya per 276 milions d'euros per augmentar la capacitat de produir biocombustibles.

ECONOMIA I GEOPOLÍTICA

A l'agenda econòmica, s'ha publicat la dada final del PIB d'Espanya del quart trimestre. L'economia espanyola va tancar el 2023 amb un creixement del 2,5%, xifra que suposa una dècima per sobre dels càlculs del Govern.

Al quart trimestre, el Producte Interior Brut (PIB) va repuntar dues dècimes enfront dels tres mesos anteriors, amb un avanç del 0,6%. El del quart trimestre és el creixement intertrimestral més gran des del segon trimestre del 2022.

Als EUA, les comandes de béns no peribles de febrer han superat les previsions i l'índex de preus d'habitatge Case/Shiller va pujar un 6,6% al gener, gairebé en línia amb la pujada anticipada del 6,7%.

A nivell geopolític, les relacions entre els Estats Units i Israel s'han tensionat de manera important, després que Washington permetés, amb la seva abstenció, que tirés endavant una resolució del Consell de Seguretat de l'ONU que va exigir un alto el foc a Gaza.

D'altra banda, Rússia continua intentant vincular els autors de l'atemptat terrorista a Moscou amb Ucraïna mentre prepara una resposta als atacs.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Atents per aquests preus, ja que el més normal és que puguem acabar veient una presa de beneficis enl'IBEX 35. Des de març, el selectiu espanyol s'ha revaloritzat a prop d'un 10%. Els nivells de sobrecompra són molt alts i no descartem que busqui cobrir el buit alcista que va deixar, dijous passat, als 10.752 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"No obstant", afegeix aquest expert, "de moment res no ens fa pensar en una parada al camí. Si aconsegueix superar els 11.000 punts, és probable que pogués buscar estendre els guanys fins al nivell dels 11.200 punts".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent ha baixat un 0,15% (86,62 dòlars). Per part seva, l'euro s'ha depreciat un 0,09% (1,0826 dòlars), i l'unça d'or ha cedit un 0,05% (2.197 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys ha avançat al 4,257% i el bitcoin ha caigut un 1,33% (69.830 dòlars).

Últimas noticias