L'IBEX 35 perd els 9.200 punts malgrat la gran pujada de Grifols després dels resultats
Avui s'ha produït una nova allau de resultats empresarials al nostre país
Actualitzat : 18:33
L'IBEX 35 (-0,31%, 9.183 punts) i la resta de borses europees han tancat amb caigudes aquest dimarts després d'una jornada intensa i amb la vista posada en la dada d'inflació dels Estats Units.
Els inversors han assisstit avui a una nova allau de resultats a Espanya (Endesa, Grifols, Amadeus, Sacyr...). El millor valor del selectiu ha estat precisament Grifols (+9,36%) després de publicar els seus comptes (ha perdut 108 milions al primer trimestre pels costos de reestructuració). Entre els pitjors han estat Sacyr i Endesa, també després dels seus resultats, juntament amb Solaria, Meliá i Rovi.
Així mateix, IAG ha anunciat aquest dimarts un programa de recompra d'accions pròpies, al qual destinarà un màxim de 55 milions d'euros, amb l'objectiu de cobrir la obligació de lliurament de títols a Globalia com a part de la contraprestació de l'adquisició prevista del 80% restant del capital d'Air Europa. La filial francesa d'Amadeus també ha anunciat un altre programa de recompra d'accions. A més, la CNMV ha avisat Minor que mantindrà la suspensió interposada ahir a la negociació dels títols de NH fins que la companyia no aclareixi les seves intencions.
Mentrestant, els inversors segueixen pendents del que ha de venir, com la dada d'inflació d'abril dels Estats Units, que es coneixerà demà, o la decisió del Banc d'Anglaterra, que s'anunciarà dijous. A més, aquell dia es publiquen els resultats de Telefónica a Espanya.
D'altra banda, destaquen les declaracions de l'economista en cap del Banc Central Europeu (BCE), Philip Lane, que va comparèixer ahir i va advertir que la inflació encara té "molt impuls". Tot i això, Lane ha indicat que espera que es produeixi "molta desinflació més endavant aquest any", tot i que ha subratllat que encara no.
D'altra banda, els inversors segueixen mirant els bancs regionals nord-americans, que estan mostrant un comportament propi de 'rampoines'. La setmana passada PacWest s'enfonsava un 50% un dia per volar un 80% al següent. Aquest dilluns arrencava el dia amb una pujada del 30% i acabava la jornada amb alces molt més moderades del 3,65%. Avui està caient abruptament.
Tot això, després de les pujades que es van veure ahir a la majoria de places a banda i banda de l'Atlàntic. A Àsia, també hi ha hagut un predomini de números verds aquesta matinada. La Xina ha anunciat un superàvit comercial de 90.200 milions de dòlars, per sobre de les expectatives que apuntaven a un superàvit de més de 70.000 milions de dòlars. Les exportacions del gegant asiàtic van pujar un 8,5% a l'abril, mentres que les importacions van caure un 7,9%.
GIR DESPRÉS APROPAR-SE ALS 9.000
Amb les pujades del 0,7% de dilluns i les alces de l'1,15% de divendres passat, l'IBEX 35 ha confirmat el gir després d'acostar-se al suport dels 9.000 punts.
El primer nivell de resistència és als 9.334 punts. "Si aconsegueix superar aquests preus, és probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 9.539 punts, màxims anuals", indiquen els analistes de Bolsamanía.
Per sota, el suport que cal vigilar és als 8.967 punts, mínims de la setmana passada. "No apreciarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquests preus", comenten els experts de Bolsamanía.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,0955 dòlars (-0,44%). El petroli cau un 2%. El Brent se situa als 75,44 dòlars i el WTI, als 71,7 dòlars.
L'or cotitza amb lleugeres caigudes (2.031 dòlars), igual que la plata (25,71 dòlars).
El bitcoin remunta fins als 27.500 dòlars i l'ethereum, fins als 1.844.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,519%.