L'IBEX 35 lidera les compres a Europa gràcies als bancs, IAG i Telefónica

ArcelorMittal, IAG i Aena també han avançat de manera destacada

Per

Bolsamania | 08 feb, 2022

Actualitzat : 18:43

L'IBEX-35 ha pujat amb força aquest dimarts (+1,36%, 8.674,60 punts) mentre la resta de borses europees han avançat de manera molt més moderada. Dins del selectiu, han destacat les importants alces en els bancs (Sabadell, CaixaBank, BBVA, Santander...) després d'un informe favorable de JP Morgan.

Telefónica també ha estat entre els valors que ho han fet millor enmig de les especulacions sobre una possible fusió d'Orange i MásMóvil a Espanya.

ArcelorMittal, IAG, Aena i Inditex s'han revaloritzat igualment amb ganes, mentre que Rovi ha estat el pitjor títol del selectiu al costat de Siemens Gamesa.

Això, després que ahir es visqués una sessió mixta a aquest costat de l'Atlàntic, en què l'índex espanyol va acabar amb descensos del 0,36%. A Àsia, el dia també s'ha saldat amb signe mixt i els futurs americans cotitzen sense tendència definida.

L'agenda d'aquest dimarts inclou la publicació de diversos resultats rellevants (BNP, BP...), mentre que es presenta relativament tranquil·la quant a referències macroeconòmiques. La sessió està calmada, com aquest dilluns. Aquesta setmana hi ha pocs catalitzadors a l'horitzó. La dada més important es coneixerà dijous, amb l'IPC dels Estats Units.

Algunes analistes parlen avui a les seves cròniques de "cautela" i "volatilitat" a la renda variable mentre persisteix la preocupació pels plans de la Reserva Federal (Fed). "El banc central nord-americà ja ha insinuat que és probable que comenci a pujar els tipus d'interès al mes que ve, però el nombre de pujades de tipus que es duran a terme el 2022 i en quina mesura s'elevaran aquests segueixen sent un misteri", apunta Naeem Aslam, director d'anàlisi de la companyia londinenca AvaTrade. Aquest dilluns, Bank of America va dir que la Fed podria pujar tipus d'interès un 0,25% set vegades el 2022.

En el cas de l'IBEX, els experts de Bolsamanía insisteixen que es manté a 'terra de ningú'. A curt termini, el suport clau es troba encara lluny, als 8.361 punts. "No apreciarem un senyal de debilitat mentre es mantingui cotitzant per sobre aquest nivell de preus", apunten.

D'altra banda, no es veurà un senyal de fortalesa en l'índex fins que no aconsegueixi pujar per sobre dels 8.866 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions.

FRACASSA LA VENDA D'ARM

Al capítol d'operacions corporatives, aquest dimarts es parla del fracàs de la venda d'ARM per part de SoftBank al fabricant de xips nord-americà Nvidia, segons informa Reuters citant una font familiaritzada amb l'assumpte. ARM estaria planejant una sortida a borsa en lloc de la venda, que hauria tingut un valor d'uns 66.000 milions de dòlars.

L'acord, anunciat el 2020, s'ha enfrontat a diversos obstacles reguladors. La Comissió Federal de Comerç dels Estats Units va presentar una demanda per bloquejar-lo al desembre, argumentant que la competència en els incipients mercats de xips per a cotxes autònoms i una nova categoria de xips per a xarxes podria veure's perjudicada, si Nvidia dugués a terme la compra.

LES AMENACES DE META

Els mitjans tenen a la portada l'última novetat de Meta, que ha dit que està considerant tancar Facebook i Instagram a Europa, si no pot continuar transferint les dades dels usuaris als Estats Units. El gegant de les xarxes socials va fer aquesta amenaça al seu informe anual dijous passat.

Els reguladors europeus estan elaborant actualment una nova legislació que dictarà com es transfereixen les dades dels usuaris de la UE a l'altra banda de l'Atlàntic.

"Si no s'adopta un nou marc de transferència transatlàntica de dades i no podem continuar recorrent a les CEC (clàusules contractuals tipus) o a altres mitjans alternatius de transferència de dades d'Europa als Estats Units, probablement no podrem oferir diversos dels nostres productes i serveis més importants, com Facebook i Instagram, a Europa", va afirmar.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,1413 dòlars (-0,25%). El petroli cau un 2,6%, amb el Brent als 90,27 dòlars i el WTI als 88,80 dòlars.

L'or puja un 0,2% (1.826 dòlars) i la plata avança un 0,5%, fins als 23,18 dòlars.

El bitcoin cedeix un 1%, fins als 43.700 dòlars, i l'ethereum un 2,6%, fins als 3.080 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,958% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys cau fins a l'1,122%.

Últimas noticias