L'IBEX 35 i Europa tanquen amb pujades moderades i amb el focus en els resultats

Telefónica cau un 0,46% després de presentar comptes i pla estratègic

Per

Bolsamania | 08 nov, 2023

Actualitzat : 18:25

L'IBEX 35 i la resta de borses europees han pujat amb moderació (+0,52%, 9.283 punts) impulsades per la bona rebuda als diferents resultats empresarials coneguts. El selectiu espanyol ha afrontat una jornada en què Telefónica ha estat protagonista després de publicar els resultats i el seu Pla Estratègic 2023-2026. La companyia també va ser notícia ahir després d'anunciar una OPA pel percentatge que encara no controla de la seva filial alemanya.

A més de Telefónica, altres companyies, que també han publicat les seves xifres del trimestre i dels nou mesos, com Rovi i Logista, estan al punt de mira a Espanya, al costat d'altres a Europa i als EUA, on Walt Disney anuncia comptes.

Dins de l'IBEX, precisament Logista ha estat entre els títols que més pugen, juntament amb Inditex, els bancs, Grifols, IAG i Cellnex. Al costat dels descensos, Solaria n'ha estat el pitjor. Telefónica ha cedit amb moderació, un 0,46%.

Pel que fa a les novetats macro de la jornada, s'han anunciat l'IPC final d'Alemanya d'octubre i les vendes minoristes de la zona de l'euro del setembre. A més, els ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro (Eurogrup) es reuneixen per avaluar la situació macroeconòmica. Això té lloc una setmana després que Eurostat informés que l'activitat econòmica es va contreure un 0,1% al tercer trimestre de l'any. Igualment, els inversors estaran pendents de Jerome Powell. El president de la Fed parla a Washington al voltant de les 15:15 hora espanyola.

Amb tot, l'IBEX 35 continua subjectant-se al nivell dels 9.200 punts. Tot i això, per veure un senyal de fortalesa, els analistes tècnics de Bolsamanía insisteixen que hauríem d'esperar un tancament per sobre dels màxims de divendres passat que va dibuixar als 9.339 punts.

"La superació d'aquests preus el portaria a la resistència clau dels 9.434 punts. Si aconsegueix superar aquests nivells, és molt probable que puguem veure una tornada als màxims anuals dibuixats als 9.741 punts. Per sota, el suport que no perdrem de vista es troba als 9.075 punts, mínims del buit alcista que va deixar el 3 de novembre passat”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Cal assenyalar també que Wall Street va tancar ahir amb alces del 0,17% per al Dow, del 0,28% per a l'S&P i del 0,9% al Nasdaq. Microsoft va acabar la sessió a màxims històrics (360,53 dòlars) per l'optimisme pel llançament de ChatGTP Turbo per part del seu soci OpenAI. La pujada diària de l'1,12% atorga al fabricant de programari un valor de mercat d'uns 2,68 bilions de dòlars. Mentrestant, a Àsia, les caigudes contingudes s'han imposat aquest dimecres.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,071 dòlars (+0,10%). El petroli cedeix més del 1%. El Brent se situa als 80,39 dòlars i el WTI, als 76,11 dòlars.

L'or cedeix amb moderació (-0,53%, 1.963 dòlars), i la plata puja amb ganes (+1,33%, 22,88 dòlars).

El bitcoin cotitza als 35.300 dòlars i l'ethereum s'acosta als 1.900 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,534%.

Últimas noticias