L'Ibex es desmarca d'Europa i recupera els 6.900 en una sessió marcada per la volatilitat

PharmaMar s'ha convertit en el millor valor de 2020 després de destronar Berkeley

Per

Bolsamania | 14 oct, 2020

Actualitzat : 17:47

L'Ibex s'ha desmarcat d'Europa i ha tancat una alça del 0,60% (Cac: -0,01%; Dax: +0,21%) en una jornada que ha resultat molt volàtil i erràtica. Dins del selectiu espanyol, els bancs se situen entre els que més pugen, encara que s'estan desinflant. Bankia ha avançat més d'un 2,3% després que Nadia Calviño hagi declarat que el Govern no té pressa per vendre la seva participació en l'entitat.

En contrast amb els bancs, el to negatiu del sector turístic. Meliá i IAG són els pitjors valors de l'Ibex. L'hotelera ha arribat a desplomar-se un 8% per la retallada de valoració de diversos 'brokers'. IAG ha arribat a cedir prop d'un 5%. Ambdues es recuperen ara, encara que continuen baixant amb ganes.

Wall Street va acabar amb números vermells aquest dimarts així com a l'Àsia, on també hi han predominat les caigudes igualment aquesta matinada. Apple va presentar el seu esperadíssim iPhone 12, el primer compatible amb 5G. D'altra banda, pel que fa al pla d'estímuls als EUA, les perspectives que estigui aprovat abans de les eleccions del 3 de novembre s'han atenuat després que la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, exigís a la Casa Blanca renovar la seva última oferta i el líder republicà del Senat, Mitch McConnell, li oferís una alternativa que Pelosi va rebutjar. ràpidament.

Aquest dimecres es coneixeran els resultats de Bank of America, Wells Fargo o Goldman Sachs a l'altre costat de l'Atlàntic.

A més, en el pla macro, s'ha publicat l'IPC a Espanya, que es manté negatiu al setembre per sisè mes consecutiu.

D'altra banda, si durant la sessió d'ahir era notícia la decisió de Johnson & Jonhson de suspendre els assajos de la seva vacuna contra la Covid-19, avui és notícia que la farmacèutica Eli Lilly ha frenat "per seguretat" els assajos de la seva teràpia contra el virus. Aquest tipus de notícia no agrada gens al mercat, que espera àvidament un tractament efectiu contra la Covid com més aviat millor.

També es parla aquest dimecres de les tensions comercials entre els EUA i la UE. L'OMC va decidir ahir que la UE podrà imposar aranzels sobre 4.000 milions de dòlars d'exportacions americanes, en represàlia a les ajudes il·legals que els EUA va proporcionar a Boeing. Aquesta xifra és inferior als 7.500 milions de dòlars atorgats als EUA l'any passat en una disputa paral·lela entorn de les ajudes il·legals proporcionades per la UE a Airbus. "És previsible que la UE esperi a després de les eleccions presidencials abans d'implementar aquests aranzels, amb l'objectiu d'intentar arribar a un acord en cas de canvi a l'administració americana", indiquen els experts de Renta 4 en el seu informe diari.

Quant a l'aspecte tècnic de l'Ibex, ahir va marcar la seva tercera jornada consecutiva de descensos després d'atacar el nivell dels 7.000 punts. "A curt termini el selectiu espanyol podria provar el suport dels 6.800 punts", apunta César Nuez, analista de Bolsamanía i responsables de Trader Watch. "Compte, perquè si no aconsegueix mantenir-se en aquest nivell de preus, podríem acabar veient una extensió de les caigudes amb l'objectiu de cobrir el buit alcista del dia 5, en 6.754 punts. Per poder veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels màxims de la setmana passada, en els 7.024 punts", afegeix.

Últimas noticias