L'Ibex es desinfla i dóna més mostres de feblesa en el tancament d'una setmana dolenta

El selectiu es deixa prop d'un 3% en l'acumulat de les últimes cinc sessions

Per

Bolsamania | 16 jul, 2021

L'Ibex es desinfla i passa a cotitzar pla (8.527 punts) en el tancament d'una setmana que ha estat complicada i en la qual acumula una caiguda pròxima al 3% a l'espera del que faci finalment avui. Si calgués identificar un element de pressió que justifiqui els últims descensos en les bosses, aquest seria la propagació del Covid de la mà del cep Delta, que té molt preocupats als inversors. Al mateix temps, crida l'atenció com el selectiu espanyol ho ha fet pitjor al llarg d'aquesta setmana que la resta d'índexs europeus, mostrant-se especialment feble.

L'Ibex va polvoritzar aquest dijous el suport dels 8.600 punts i ara té el seu següent nivell de referència en els 8.400 punts, mentre que els experts de Bolsamanía no descarten que busqui atacar els 8.300 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions.

"No apreciarem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 8.832 punts, màxims del dimarts i preus un 3,60% per sobre dels actuals", remarquen els analistes de Bolsamanía.

Dins de l'índex, destaquen ara les pujades en IAG, Amadeus o Inditex (que rebota després de les fortes caigudes d'ahir provocades per l'enfonsament de ASOS). Mentrestant, Siemens Gamesa, que es va desplomar ahir, és un dels pitjors ara (-1,7%), al costat de Fluidra, ArcelorMittal o Sabadell.

L'agenda d'aquest divendres inclou com a dada més rellevant l'IPC de la zona euro del mes de juny (modera el seu creixement una dècima i se situa en el 1,9%). Als Estats Units es publicarà l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan. A Àsia, el Banc del Japó no ha modificat la seva política monetària en la reunió d'avui, mantenint els tipus d'interès a curt i llarg termini en els nivells actuals. El banc ha retallat les seves previsions de creixement econòmic per al seu any fiscal i ara espera que l'economia japonesa creixi un 3,8%.

"INFLACIÓ ACCELERADA" ABANS DE SUAVITZAR-SE

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, va advertir aquest dijous que els preus podrien continuar pujant durant diversos mesos més, encara que espera que la recent i sorprenent ratxa d'inflació disminueixi amb el temps.

En una entrevista amb la 'CNBC', Yellen va afegir que el preocupen els problemes que la inflació podria plantejar a les famílies de menors ingressos que busquen comprar un habitatge en un moment en què els valors immobiliaris estan pujant.

"Tindrem diversos mesos més d'inflació accelerada", va dir. "Així que no estic dient que això sigui un fenomen d'un mes. Però crec que, a mitjà termini, veurem com la inflació torna als nivells normals. Encara que, per descomptat, hem de vigilar-la acuradament", va afirmar Yellen.

NOVES SANCIONS CONTRA LA XINA

Estats Units es prepara per a imposar sancions aquest mateix divendres a diversos funcionaris xinesos per la repressió de Pequín contra la democràcia a Hong Kong, al mateix temps que llançarà un advertiment a les empreses internacionals que operen allí sobre la deterioració de les condicions, segons informa Reuters citant a dues persones amb coneixement de la situació.

Últimas noticias