L'Ibex cau amb ganes i perd els 8.600, amb Siemens Gamesa protagonitzant el dia

La major part dels valors del selectiu cotitzen en vermell

Per

Bolsamania | 15 jul, 2021

L'Ibex està caient amb força aquest dijous, la qual cosa li porta a perdre el suport dels 8.600 punts (-1%. 8.568 punts). Dins del selectiu la major part dels els títols cotitzen en vermell, amb descensos més inflats en Soloria, Inditex, IAG o PharmaMar. No obstant això, és Siemens Gamesa la protagonista indiscutible. La companyia s'enfonsa un 15% després d'anticipar ahir a la nit uns "mals" resultats preliminars per al tercer trimestre fiscal i rebaixar el 'guidance' per a l'any.

Tot això després que aquest dimecres Wall Street finalitzés la jornada amb signe mixt i moviments moderats i després d'una sessió també dispar a Àsia, on el Nikkei ha registrat les majors caigudes (-1,15%). El PIB de la Xina va augmentar un 7,9% interanual en el segon trimestre. Aquesta xifra ha estat inferior a les expectatives dels economistes del 8,1%.

Les paraules de Jerome Powell, que tornarà a parlar aquest dijous davant el Senat, continuen 'cuejant' en el mercat. El banquer central va voler enviar un missatge tranquil·litzador i va reiterar la idea que la inflació és transitòria. "Probablement es mantindrà elevada en els pròxims mesos abans de moderar-se", va afirmar.

Powell ha volgut espantar els temors a una retirada prematura d'estímuls per part de l'organisme monetari, en assegurar que l'economia encara té "un llarg camí per recórrer" per a afermar els seus progressos.

Així, el president de la Fed ha promès que avisaran amb suficient anticipació de qualsevol canvi en els seus programes de compra. "Com hem dit, avisarem amb antelació abans d'anunciar qualsevol decisió de fer canvis en les nostres compres", va assenyalar.

L'agenda d'aquest dijous inclou més resultats empresarials (Morgan Stanley, *BNY *Mellon...), mentre que, en el pla macro, el Regne Unit ha publicat la taxa *ILO de desocupació de maig, que puja fins al 4,8%. A l'altre costat de l'Atlàntic es coneixeran les peticions setmanals de subsidi de desocupació. L'OPEP publica el seu últim informe mensual sobre el mercat del petroli. Així mateix, Angela Merkel, canceller alemanya, visitarà la Casa Blanca per a conèixer a Joe Biden.

I ARA QUÈ?

Després de deixar enrere el suport e els 8.600 punts, els experts de Bolsamanía avisen que les caigudes de l'Ibex podrien estendre's fins als 8.400 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions. A l'espera del que faci avui al tancament, de moment el selectiu es manté per sota d'aquest nivell.

Cal subratllar a més que, un dia més, l'Ibex és el pitjor índex del Vell Continent, amb retallades considerablement superiors als descensos del 0,5%-0,6% de mitjana en la resta d'Europa.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1835 dòlars. El petroli cau un 0,7% enmig de les notícies que apunten a un compromís sobre la producció entre els principals productors que l'OPEP. El Brent se situa en 74,33 dòlars i el West Texas en 72,59 dòlars.

L'or i la plata avancen moderadament, fins als 1.833 i els 26,47 dòlars, respectivament.

El bitcoin cau un 0,5%, fins als 32.564 dòlars, el mateix que l'ethereum, que cedeix fins als 1.973 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en el 1,327%.

Últimas noticias