L'Ibex lidera els guanys a Europa gràcies a l'embranzida d'IAG i els dos grans bancs

La temporada de resultats ha començat aquest dimarts a Espanya

Per

Bolsamania | 20 oct, 2020

Actualitzat : 17:44

L'Ibex ha liderat les pujades al Vell Continent en una jornada en la qual les borses europees han acabat amb signe mixt i moviments moderats. El selectiu espanyol ha recuperat els 6.900 punts després d'avançar un 1%. Els seus grans suports han estat IAG i els dos grans bancs. PharmaMar, per part seva, ha estat el pitjor (-3,08%). La farmacèutica allarga les pèrdues del dilluns. Mentrestant, Wall Street cotitza en verd després de tancar la jornada d'ahir amb importants caigudes i que a l'Àsia també hagin dominat els números vermells aquesta matinada.

Els casos de coronavirus augmenten arreu del món i els estímuls no arriben. La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, va dir aquest diumenge que ella i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, havien d'arribar a un acord durant les següents 48 hores si volien aprovar un projecte de llei d'estímul per al coronavirus abans del dia de les eleccions.

De moment tot segueix "al llimb", apunten els experts de Danske Bank, mentre Nancy Pelosi i Steven Mnuchin, segons s'informa, "continuen reduint les seves diferències". En opinió d'aquests analistes, tot indica que no s'avançarà amb aquest tema fins al cap de les eleccions.

"La falta d'acció és especialment preocupant donats els informes que els casos de coronavirus estan augmentant més d'un 5% al dia a 38 estats dels EUA, la qual cosa fa témer que la segona onada que actualment està arrasant Europa, estigui començant a convertir-se en una possible tercera onada als EUA a mesura que s'acosta l'hivern", adverteix Michael Hewson, estratega en cap de CMC Markets a Londres.

El vicepresident de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units, Richard Clarida, ha expressat la seva preocupació per la possibilitat que la recuperació econòmica es prolongui almenys un any més, mentre que la presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha manifestat els seus dubtes pel fet que les noves restriccions que s'estan aplicant a tota Europa retardin encara més la recuperació en absència de noves mesures d'estímul monetari i fiscal.

Aquest dimarts es continuen publicant resultats. A Espanya ha començat la temporada amb les xifres d'Enagás (va guanyar 349 milions fins a setembre). UBS ha registrat un augment del 99% del benefici del tercer trimestre per la gran rotació als mercats mundials, la qual cosa va ajudar el banc a obtenir bons resultats en banca d'inversió, així com un augment inesperat dels guanys per la gestió del riquesa.

Finalment, assenyalar que la farmacèutica estatunidenca Moderna ha declarat que els EUA podrien autoritzar l'ús d'emergència de la seva vacuna experimental contra la Covid-19 al desembre, si la companyia obté resultats provisionals positius al novembre d'un gran assaig clínic.

Últimas noticias