Tether llançarà una criptomoneda estable vinculada a la lliura esterlina

Estarà disponible la seva comercialització a partir de principis de juliol

Per

Bolsamania | 23 jun, 2022

Segons Bloomberg, Tether llançarà una criptodivisa vinculada al valor de la lliura esterlina com a part de la seva aposta per noves monedes estables. El criptovalor GBPT estarà disponible per a la seva comercialització a la cadena de blocs ethereum a partir de principis de juliol.

La plataforma de criptodivises també ofereix criptovalors vinculats al dòlar nord-americà, l'euro, el renminbi xinès i el peso mexicà, havent llançat aquest darrer al mes passat.

Les criptomonedes estables són un dels criptovalors més utilitzats a l'àmbit de les criptodivises, i han estat adoptades per comerciants i inversors com a dipòsit de riquesa per salvaguardar les carteres davant de la volatilitat del mercat.

El nombre de tethers o USDT en circulació ha caigut significativament al mig del col·lapse de TerraUSD. Tether s'ha vist més afectat per la crisi de les criptomonedes que els rivals, i la fitxa en dòlars va perdre breument la vinculació al mes passat. La circulació total de tethers s'ha reduït fins als 67.000 milions de dòlars (93.000 milions de dòlars), segons dades de CoinGecko, en comparació amb un pic de més de 83.000 milions de dòlars a principis de maig.

El nou token de la lliura arriba en un moment en què els bancs centrals d'Europa i la Gran Bretanya estan impulsant les Central Bank Digital Currency (CBDC per les sigles en anglès), una versió de les criptomonedes estables emeses per l'Estat.

El Banc d'Anglaterra (BOE) continua debatent amb els participants al mercat la possibilitat de llançar una lliura esterlina digital. El BOE ha dit que el criptovalor no arribaria fins a la segona meitat d'aquesta dècada si s'aprova.

La Gran Bretanya ha anunciat plans per regular les criptomonedes estables sota la legislació existent de diners electrònics, encara que no és el mateix que acceptar-les com a moneda de curs legal.

Últimas noticias