Terra planeja sacrificar el criptovalor LUNA per donar suport al vincle de l'UST amb el dòlar

El fundador de Terra Do Kwon anuncia que encunyarà més criptovalors per salvar l''stablecoin'

Per

Bolsamania | 11 mai, 2022

El criptovalor terra (LUNA) ha registrat una caiguda històrica al mig de la carnisseria en curs al mercat de les criptomonedes. El criptovalor acumula pèrdues del 100% en una setmana i de més del 95% en 24 hores, fins a mínims històrics per sota dels 2 dòlars. La seva 'stablecoin' (moneda estable) terraUSD (UST) també ha registrat una caiguda del 45% a les últimes 24 hores, perdent el vincle amb el dòlar dels EUA i arribant a cotitzar als 0,35 dòlars per estabilitzar-se al voltant dels 0,5 dòlars.

En una sèrie de tweets, el fundador de la cadena de blocs Terra, Do Kwon, ha anunciat que amb la finalitat de recaptar fons per rescatar l'ancoratge de l'UST amb el dòlar, la cadena de blocs encunyarà més LUNA per vendre'ls al mercat obert. LUNA també es pot cremar per encunyar UST, que actualment cotitza amb un gran descompte.

Però és probable que l'encunyació de noves quantitats de LUNA faci que el criptovalor es desplomi encara més, ja que l'oferta que supera la demanda és deflacionària per als preus. Això podria fer que els preus de LUNA es desplomin per sota d'1 dòlar.

Kwon va dir que l'únic camí a seguir és absorbir l'oferta de 'stablecoin' per a aquells que estiguin disposats a sortir abans que LUNA torni al seu valor.

"Naturalment, això té un alt cost per als titulars d'UST i LUNA, però seguirem explorant diverses opcions per aportar més capital a l'ecosistema i reduir l'excés d'oferta d'UST", ha dit Kwon. Els esforços de buscar capital que doni suport al projecte han resultat infructuosos fins ara, segons apunten mitjans especialitzats.

Els crítics de la plataforma afirmen ara que Terra no té la liquiditat necessària per recolzar els seus criptovalors. La seva plataforma DeFi més gran, Anchor Protocol, també ha vist un èxode massiu de fons, i s'ha quedat fora del top-10 de plataformes DeFi.

Últimas noticias