Telefónica crea una col·lecció de NFT sobre 114 dibuixos únics per Ferran Adrià

Hi reflecteix la seva teoria de l'evolució culinària trencant el relat actual dels inicis de la humanitat

Per

Bolsamania | 31 mar, 2022

Telefónica llança aquest dijous una col·lecció de 114 criptovalors no fungibles (NFT per les sigles en anglès) associada a una sèrie de 114 dibuixos únics en format digital realitzats per Ferran Adrià que simbolitzen la història de l'evolució culinària.

En un comunicat oficial distribuït per la companyia indiquen que cada NFT és una còpia digital exclusiva de cada dibuix, que va acompanyada d'un certificat digital d'autenticitat registrat a la block (cadena de blocs) que permet atribuir i demostrar la propietat del contingut.

La col·lecció va ser realitzada per Ferran Adrià el 2013 i ha estat exposada a prestigioses galeries i fires d'art internacionals com Nova York, Miami, Madrid o Buenos Aires, entre altres llocs. Hi desenvolupa la teoria de l'evolució culinària tractant de plasmar la genealogia dels inicis del gastronòmic i trencar amb ells el relat habitual dels inicis de la humanitat.

La companyia emet els NFT a través de TrustOS, producte desenvolupat i comercialitzat per Telefónica Tech per facilitar a les empreses la interacció amb xarxes públiques i privades de la cadena de blocs.

El cost per NFT és de 0.1846 ether, que equival a aproximadament 500 euros i es comercialitza a través del web d'elBullifoundation o directament a OpenSea. Tot allò recaptat es destinarà a elBullifoundation, fundació que contribueix a posar en valor el llegat gastronòmic creat a elBulli al llarg de la seva història.

"Aquest projecte reafirma el compromís mutu que vam establir el 2010 amb Telefónica com a 'partner' tecnològic d'elBullifoundation. L'evolució de la humanitat va lligada a l'evolució de la cuina i de la tecnologia i en aquesta col·lecció de NFT vam reunir tots aquests elements per promoure la innovació com a element transformador de la societat”, comenta Ferran Adrià sobre el projecte.

Per la seva banda, des de Telefónica afirmen: “Celebrem anar de la mà de Ferran Adrià a la primera col·lecció de NFT de la seva col·lecció de dibuixos personal. Des de Telefónica apostem per seguir explorant casos d'ús en les noves tecnologies associades a NFT, cadena de blocs, Web3 i el metavers que representin l'enorme oportunitat de negoci que signifiquen per a les diferents indústries i sectors”.

Últimas noticias