Solend, basat en Solana, sorteja la crisi de liquiditat amb un límit d'endeutament

El repunt del mercat i del criptovalor SOL li ha ajudat

Per

Bolsamania | 21 jun, 2022

El protocol de préstec "descentralitzat" de criptomonedes Solend, basat en Solana, ha estat intentant evitar una crisi de liquiditat enmig de la caiguda del preu del criptovalor SOL -de la xarxa Solana- i els comptes balena que tenen enormes trucades de marge (margin calls). Precisament han estat aquests problemes, que s'afegeixen a una crisi sistèmica d'aquesta indústria i a problemes de liquiditat d'altres plataformes, que han ocasionat la darrera onada de vendes en aquest mercat.

Anteriorment, el protocol Solend va plantejar una mena de corralito que implicava prendre els fons d'un compte balè. Però es va enfrontar a una enorme reacció de la comunitat. Mentre que el risc de liquiditat continua planejant sobre Solend, ha arribat una tercera proposta SLND3 que busca posar un límit al límit d'endeutament i reduir les liquidacions màximes.

Per a la tercera proposta, Solend ha aconseguit fins ara gairebé 5.000 vots de la comunitat amb un 98% a favor. L'anunci assenyala: "Solend està arribant als creadors de mercat per ajudar a proporcionar una millor liquiditat a la cadena. Això, combinat amb les nostres propostes, hauria de reduir l'impacte del mercat de les plataformes de compravenda de criptomonedes a un nivell manejable".

La proposta SLND3 de Solend és el següent:

Posar un límit d'endeutament màxim per compte de 50 milions de dòlars. Independentment del valor de la garantia, qualsevol deute que superi aquesta xifra podrà ser liquidat.

Començar amb un límit de préstec per compte de 120 milions de dòlars i reduir gradualment fins als 50 milions. Solend aplicarà una reducció de 500.000 € per hora.

Solend planeja limitar la liquidació per transacció en un factor de 20. Això vol dir que el factor de tancament de liquidació màxim per transacció es reduirà del 20% a l'1%.

Solend també reduirà la penalització per liquidació de SOL del 5% al ​​2%. Això ajudarà a reduir el correu brossa de liquidació.

Actualment, el rebot del mercat i la cotització de SOL a 35 dòlars els està fent un respir. No obstant això, si el mercat s'ensorra i SOL cau a 20 dòlars, hi podria haver grans liquidacions.

Últimas noticias