"Si els EUA percep que Rússia utilitza el bitcoin per esquivar les sancions, pot prohibir-ho"

Els inversors en criptomonedes, preocupats perquè els russos estiguin darrere del repunt del preu

Per

Bolsamania | 02 mar, 2022

El bitcoin manté el repunt en el preu aquest dimecres, enmig del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna i d'evidències que els dos països estan fent servir els criptoactius per a diverses finalitats relacionades amb l'atac rus i les sancions internacionals. Les negociacions amb el bitcoin en rubles i grivnas estan a màxims, mentre els experts avisen que els actius electrònics poden constituir un refugi segur per als russos.

Tots aquests esdeveniments han donat ales a les monedes electròniques, que s'han comportat francament bé al mig del caos desfermat als mercats financers globals. Després de les vendes inicials de la setmana passada, quan van transcendir les primeres notícies dels atacs, les balenes van defensar el preu al voltant dels 35.000 dòlars, des d'on s'han recuperat fins a gairebé 45.000 dòlars aquest dimarts. A l'ethereum el comportament ha estat similar, amb un màxim l'1 de març en 3.000 dòlars, mentre la capitalització total supera els 1,9 bilions i mira els 2 bilions.

Aquest dimecres, les dues monedes digitals de més capitalització retrocedeixen lleugerament, amb el bitcoin sobre els 44.000 i l'ether -la unitat de la xarxa Ethereum- per sota dels 3.000 dòlars, però els analistes aposten perquè continuïn les pujades a la calor de les tensions a Ucraïna. En concret, és probable que arribi als 50.000 dòlars abans que finalitzi aquest mes, segons Nigel Green, de Vere Group. "En les últimes 24 hores, el bitcoin va pujar més de 6.000 dòlars en un moment donat fins a superar els 44.000 dòlars, el seu major increment diari des del febrer del 2021", ha assenyalat, per la qual cosa creu que "podem esperar veure el bitcoin assolir els 50.000 dòlars a finals d'aquest mes”.

"Els operadors creuen que els habitants de Rússia i Ucraïna estan realment darrere de l'actual repunt del bitcoin. Però un factor crucial que cal tenir en compte quan es tracta del preu de bitcoin és que si els EUA comencen a veure que els russos estan utilitzant el bitcoin com un mitjà per evitar les sancions, és molt probable que puguin impulsar una acció coordinada per prohibir la moneda digital”, apunta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade.

"Prohibir el bitcoin sota aquest escenari portarà una volatilitat molt més gran al preu. Pot fer trontollar tot el mercat financer perquè moltes empreses tenen una exposició massiva dels seus balanços en aquest actiu. Però, sens dubte, és una cosa al qual els operadors han d'estar atents", afegeix l'expert.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, "encara és aviat per llançar les campanes al vol, però és clar que les sensacions cada dia que passa són millors", comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Però fins que no salti amb claredat per sobre dels 46.000 dòlars, aquí no ha passat res", afegeix.

Green també s'ha referit a alguns informes que suggereixen que les institucions –que aporten un enorme capital, experiència i influència en la reputació– són ara els operadors dominants de criptodivises. "A mesura que més i més inversors institucionals prenen el control del sector, la credibilitat augmenta, els volums de negociació pugen i la volatilitat baixa, tot això són bones notícies per als inversors corrents".

El director general de deVere ha conclòs que els esdeveniments dels últims dies han posat en relleu les característiques clau del bitcoin, que inclouen no tenir fronteres, no tenir permisos, ser resistent a la censura i no ser confiscable.

Últimas noticias