S'acosten turbulències a les 'criptos'? Genesis estudia declarar-se en fallida

Digital Currency Group, matriu de Genesis, fa mesos que està sota pressió i acusa problemes de liquiditat

Per

Bolsamania | 19 gen, 2023

Nova patacada a l'espai de les criptomonedes? El criptoprestamista Genesis, filial del conglomerat Digital Currency Group (DCG), estaria estudiant declarar-se en fallida aquesta mateixa setmana després dels problemes de liquiditat que ha experimentat la companyia com a conseqüència del col·lapse d'FTX.

Segons ha informat Bloomberg i han corroborat altres mitjans com The Wall Street Journal, la unitat de préstecs de DCG ha mantingut negociacions amb diversos grups de creditors als últims dies i els ha advertit que haurà de declarar-se en fallida si no aconsegueixen sortir d'aquesta situació. Una font propera al grup dirigit per Barry Silbert ha assenyalat que els plans de la companyia podrien canviar.

Així mateix, Bloomberg ha indicat que els despatxos d'advocats Kirkland & Ellis i Proskauer Rose han estat assessorant alguns creditors. Per la seva banda, WSJ informa que Genesis ha estat treballant amb el banc d'inversió Moelis & Company per avaluar les seves opcions de futur, incloent-hi una possible declaració de fallida que podria arribar tan aviat com aquesta mateixa setmana.

La pressió sobre DCG va començar a sorgir després de la fallida del fons de cobertura Three Arrows Capital. Posteriorment, al novembre, Genesis va suspendre les retirades de fons poc després que FTX es declarés en fallida. Aquesta decisió va arrossegar Gemini, la borsa de criptomonedes fundada i dirigida pels germans Cameron i Tyler Winklevoss, que va haver de pausar les retirades a Gemini Earn, un producte que permetia als usuaris obtenir rendiments per prestar les seves monedes a través de Genesis i que va ser finalitzat a principis del mes de gener.

Les últimes setmanes, Genesis i Gemini han estat acusant-se mútuament de la situació que travessen les dues plataformes. En aquest sentit, la borsa dels germans Winklevoss assenyalen que el criptoprestamista de Silbert deu més de 1.600 milions de dòlars a Gemini i altres creditors; d'aquesta quantitat, almenys 900 milions correspondrien a deutes contrets amb l'exchange arran del programa Earn.

Així mateix, Digital Currency Group va reconèixer el novembre passat un deute de més de 2.000 milions de dòlars. “Hem trampejat hiverns anteriors al sector de les criptomonedes i, encara que aquest pot semblar més sever, col·lectivament en sortirem més forts”, va assegurar llavors Silbert.

Recentment, DCG ha suspès el pagament del dividend corresponent a l'últim trimestre del 2022 per “preservar la liquiditat de la companyia". A més, la Comissió de Borsa i Valors (SEC) ha acusat Genesis i Gemini de vendre valors no registrats i de no complir la regulació nord-americana al programa Earn.

D'altra banda, diversos mitjans nord-americans assenyalen que DCG hauria rebut diverses ofertes de més de 200 milions de dòlars per CoinDesk, un dels mitjans de comunicació més importants de l'espai de les criptomonedes que va ser adquirit pel conglomerat el 2016 al voltant de mig milió de dòlars.

Últimas noticias