Rebot a les 'criptos', recolzades per Nvidia i a l'espera d'un acord als EUA

Demòcrates i republicans semblen haver acostat postures

Per

Bolsamania | 26 mai, 2023

Rebot moderat al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) avança gairebé un 1% a les últimes 24 hores i intenta recuperar els 26.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) suma un 1,5% i torna al nivell de 1.810 dòlars.

“El bitcoin ha continuat baixant, tot i que ha rebotat al voltant dels 26.000 dòlars, al voltant dels mínims de fa un parell de setmanes. Això representa el següent nivell de suport tècnic per sota, amb 25.000 dòlars, sent la següent gran prova per sota. El preu segueix gairebé 10.000 dòlars per sobre d'on va començar l'any, per la qual cosa fins i tot tenint en compte la correcció de més del 15% des de mitjans d'abril, segueix pujant més del 50% aquest any”, subratlla Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA.

Nombrosos analistes assenyalen que el bitcoin i les criptomonedes en conjunt es troben esperant que es resolgui d'una vegada el problema del sostre de deute dels Estats Units. Ahir, sembla que les negociacions entre demòcrates i republicans van acabar amb un acostament de postures. Els republicans volen un compromís per retallar la despesa pública durant dos anys abans de permetre un augment de l'endeutament. La principal diferència rau en la quantia d'aquesta retallada de despesa.

"McCarthy i jo hem tingut diverses converses productives i, de fet, el nostre personal continua reunint-se mentre parlem, i estan progressant”, va comentar aquest dijous a la tarda Joe Biden. "Crec que arribarem a un acord que ens permeti avançar i protegeixi els treballadors d'aquest país”.

Mentrestant, sembla que la revisió a l'alça del PIB del primer trimestre i les xifres setmanals de desocupació positives han donat suport als actius digitals. D'acord amb l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Departament de Comerç dels Estats Units, la primera economia del món va créixer l'1,3% entre el gener i el març, una lectura que reflecteix “una revisió a l'alça de la inversió en inventaris”.

Així mateix, les peticions setmanals de desocupació han pujat fins a les 229.000, la setmana finalitzada el 20 de maig, des de les 225.000 registrades durant els set dies previs (revisades a la baixa des de 242.000), segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. El consens esperava un augment més gran, fins a les 245.000.

D'altra banda, els valors tecnològics continuen impulsant les criptos. En aquest cas, la forta pujada de Nvidia després de publicar uns resultats millors del que s'esperava i unes perspectives encara més optimistes. Les xifres van disparar un 24% a la tecnològica, que s'acosta al bilió de dòlars de capitalització borsària. Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, comenta que “Nvidia ha pujat més del 115% des de començament d'any per l'entusiasme dels inversors amb la intel·ligència artificial (IA)”.

A la resta del mercat, to positiu. Ripple (XRP) puja un 2% a l'última jornada i polygon (MATIC) repunta un 1,4%. D'entre els grans criptovalors, destaquen les caigudes del 0,91% en solana (SOL).

Últimas noticias