Pujades en unes 'criptos' una mica pessimistes després de la dada d'inflació als EUA

El bitcoin es manté a prop dels 23.500 dòlars, però sembla estar "sobrecomprat"

Per

Bolsamania | 27 feb, 2023

To alcista a les criptomonedes per començar la setmana. El bitcoin (BTC) repunta un 1% durant les últimes hores fins a superar els 23.400 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) puja un 2,2% i es manté als 1.600 dòlars.

Tot i el bon to inicial, els analistes assenyalen que és difícil que la criptomoneda reina millori la seva situació actual a causa de la incertesa que ofereix l'última bateria de dades macroeconòmiques. Així pensa Katie Stockton, fundadora i sòcia directora de Fairlead Strategies, que assenyala que el bitcoin està “sobrecomprat” i això farà que sigui difícil que superi els 25.000 dòlars. Pel que fa a l'ethereum, Stockton considera que presenta el mateix aspecte que el bitcoin, ja que les dues monedes virtuals són part d'un mercat on les xifres macro estan dictant l'esdevenir del preu “en oposició al valor fonamental de les coses”.

En aquest sentit, la dada d'inflació PCE del gener, l'indicador favorit de la Reserva Federal (Fed), publicat divendres, va ser dolent: la xifra general va pujar fins al 5,4% des del 5,3% del mes anterior i la inflació subjacent va pujar fins al 4,7% des del 4,6% del mes anterior. “Sabíem que la inflació no s'alentiria tant com s'esperava, però aquesta última dada va alimentar les expectatives de pujada de la Fed. Una cosa és una moderació de la inflació més lenta del previst i una altra un repunt. I això últim li agrada molt menys a la Fed. Un repunt de la inflació és el pitjor malson per a la Fed”, explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

“I per si el drama del PCE no fos suficient, la despesa personal va repuntar un 1,8% al gener, el repunt més gran des del març del 2021, i l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan va assolir aquest mes un màxim de 13 mesos. Continua sent molt per sota dels nivells previs a la pandèmia, sí, però també significa que té recorregut per recuperar-se”, afegeix aquesta experta, que creu que “les ajustades dades d'ocupació als EUA, la forta despesa i la millora del sentiment poden sonar bé per a vosaltres, però sonen horribles per a la Fed”.

Així mateix, un estudi presentat divendres per un quintet d'analistes i economistes de Wall Street suggereix que la Reserva Federal hauria de pujar els tipus fins al 6,5% per guanyar la batalla contra la inflació als Estats Units.

Altres experts, com Joe DiPasquale, CEO de la gestora de fons de criptos BitBull Capital, són més optimistes. DiPasquale opina que el bitcoin està tractant de trobar suport en aquesta correcció “menor” del preu i que si es manté al rang actual, és “probable que vegem 25.000 dòlars i després 30.000”. Tot i això, adverteix que “un rebuig des d'aquí podria veure els 20.000 dòlars primer, seguit dels 18.000 dòlars”.

En aquesta tessitura se situa Michael van de Pöppe, fundador de la companyia d'inversió Eight, que recentment va assenyalar que la criptomoneda reina podria arribar als 40.000 dòlars i després patir una correcció severa fins als 20.000 dòlars.

En qualsevol cas, veient la dependència que estan tenint les xifres macro a l'esdevenir dels preus de les criptomonedes, caldrà estar pendents a una sèrie de dades que es coneixeran aquesta setmana. Als Estats Units, per exemple, està previst que es publiqui dijous l'índex de confiança del consumidor del mes de febrer dimarts i les peticions setmanals de desocupació. Pel que fa a Àsia, regió que els experts consideren que pot ser la catalitzadora del proper mercat alcista, el Banc Popular de la Xina anunciarà les xifres de balança comercial dimarts i la taxa d'inflació dijous.

A la resta del mercat, pocs moviments i tebiesa a la majoria de criptovalors. Destaquen les alces de prop del 2% a Shiba inu (SHIB) i les pèrdues de prop de l'1% a ripple (XRP).

Últimas noticias