Pèrdues a les 'criptos': el bitcoin perd els 23.000 dòlars, preocupat per la inflació

El mercat espera que la Fed canviï completament el rumb si la dada no és positiva

Per

Bolsamania | 09 feb, 2023

Gir baixista al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix un 2% a les últimes 24 hores i se situa al voltant dels 22.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix un 2,5% i es manté als 1.630 dòlars.

“El fort començament d'any del bitcoin sembla haver acabat per ara. Després de colpejar alguna resistència tècnica clau just per sobre del nivell de 24.000 dòlars, el bitcoin està entrant en mode de consolidació”, assenyala Edward Moya, analista sènior d'Oanda.

Així mateix, aquest expert considera que la criptomoneda reina podria perdre el nivell actual amb el “proper gran moviment en els rendiments dels bons”, que van baixar lleugerament aquest dimecres. “La volatilitat del mercat de bons serà una bogeria després de l'informe d'inflació que es publicarà el proper dia de Sant Valentí, cosa que podria significar que el bitcoin podria caure fins al nivell de 20.000 dòlars si les accions són fortament colpejades durant les properes sessions”, explica.

El mercat espera la dada clau d'inflació dels Estats Units de la setmana que ve després de la sorprenent lectura de l'informe d'ocupació del gener a la primera economia del món. La forta contractació ha fet témer els inversors per un possible canvi de rumb de la Reserva Federal (Fed), que en el primer conclave de l'any es va mostrar més dòcil del que ara estimen alguns.

"Si l'informe d'inflació del dia de Sant Valentí s'acaba sent alcista, els operadors podrien començar a creure en la postura de línia dura de la Fed", sentencia Moya.

Les paraules del president Jerome Powell només van servir per temperar breument els ànims del mercat, ja que les recents postures de membres com Kashkari, Bostic o Williams, que recentment ha suggerit endurir les pujades si el clima inflacionista empitjora, difereixen notablement de la del banquer central. Amb tot, experts com Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, assenyalen que el discurs de Powell continua sent de to dur, encara que la forma suggereixi docilitat.

“Els inversors es van centrar en el fet que semblava tan dur com sempre ho ha estat, que no va prometre una pujada de 50 punts bàsics a la propera reunió i que va dir que la Fed no reduirà activament el seu balanç durant almenys uns anys”, apunta.

A la resta del mercat, es parla molt de la propera actualització de la cadena de blocs Ethereum, Shanghai. En aquest sentit, el conseller delegat de Coinbase, Brian Armstrong, ha valorat els rumors que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) estaria estudiant prohibir l''staking' de 'criptos', cosa que perjudicaria notablement al seu 'exchange', ja que ofereix aquest tipus de serveis.

“Espero que no sigui el cas. Seria un terrible camí per als Estats Units, si això passés”, ha apuntat Armstrong. Cal assenyalar que s'estima que 16 milions de criptovalors d'ETH podrien ser alliberats al mercat una vegada es completi Shanghai, cosa que podria donar lloc a una forta pressió venedora, així com a un repunt de l''staking del qual Coinbase podria sortir beneficiada.

A la resta del mercat, les vendes s'imposen. Ripple (XRP), cardano (ADA), Binance coin (BNB), dogecoin (DOGE), solana (SOL) i polkadot (DOT) perden entre un 2% i un 4%, mentre que Shiba inu (SHIB) es deixa un 6%. En positiu, polygon (MATIC), que puja un 2,6%.

Últimas noticias