"Molts esperaven els 100.000 en el bitcoin, ara seran afortunats si arriba als 50.000"

Els analistes veuen les alces limitades als 55.000 o als 60.000 dòlars

Per

Bolsamania | 17 des, 2021

La sessió de vendes que va viure Wall Street aquest dijous ha llastat els actius criptogràfics, amb el bitcoin amenaçant novament el nivell de suport que manté als 47.000 dòlars. Amb tot, la moneda digital se va apanyar per tancar per sobre d'aquest preu, mentre la resta d'altcoins han superat l'acompliment de la reina de les criptos. Si alguna cosa mostra el rendiment de la moneda criptogràfica és esgotament, segons indiquen la majoria d'analistes, amb una capitalització total dels criptoactius que fa temps que consolida al voltant de la marca de 2,2 bilions de dòlars.

"El bitcoin i les grans tecnològiques van rebre un càstig a mesura que els inversors reassignen algunes de les apostes de risc més rendibles", escriu en una nota per a clients Edward Moya, analista de mercat sènior d'Oanda. "L'espai de les criptomonedes està veient un gran reposicionament i això està portant a una certa pressió de venda no desitjada, però les perspectives a mitjà i llarg termini es mantenen fermes", va afegir

El volum d'operacions al comptat de Bitcoin a les principals borses centralitzades també va ser baix dijous.

"El bitcoin continua operant en rang després d'una altra setmana caòtica per als mercats", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "D'una banda, la tendència està molt en contra, però està veient un fort suport al voltant dels 47.000 dòlars", explica, "per això difícilment se cedirà aquest preu". I creu l'expert que "les criptodivises estan clarament atrinxerades i es resisteixen a deixar que s'acabi un altre any estel·lar amb una nota negativa". "Molts esperaven assolir les sis xifres a finals d'any", exposa, al·ludint als vaticinis que el bitcoin arribaria als 100.000 abans del tancament del 2021. "Ara poden creuar els dits i esperar-ne la meitat (50.000)", sentencia.

Amb el bitcoin un 33% per sota dels seus màxims històrics del novembre, la reina de les monedes digitals encara no està fora de perill, ja que els baixistes deixen notar la seva urpa a curt termini, però el cert és que el panorama tècnic del bitcoin no ha canviat en absolut res durant les darreres sessions. El bitcoin té un suport a la cantonada en els mínims de la setmana passada (47.215 dòlars) i resistència en els màxims de la cantonada (52.195). "I tot això dins d'una clara tendència alcista de fons, de llarg termini, que no s'ha vist amenaçada de cap manera. Ara bé, a diferència d'altres moments de mercat no s'observa cap potencial pauta més o menys clara", conclou José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Altres experts també adverteixen que mentre el preu es mantingui per sobre dels 46.000 dòlars, on hi ha la mitjana mòbil de 200 dies, hi ha esperances de veure un breu rebot de preus cap als 55.000 dòlars, si els compradors reaccionen als senyals de sobrevenda als gràfics. L'impuls del preu està començant a ser positiu al gràfic diari per primera vegada des de l'octubre, quan aquests senyals van precedir una recuperació del preu. Aquesta vegada, però, la tendència alcista s'està desaccelerant al gràfic setmanal, cosa que significa que l'alça podria ser limitada més enllà dels 55.000-60.000 dòlars.

Pel que fa a l'ethereum, es troba batallant amb els 4.000 dòlars, un nivell de preus que va actuar com a suport anteriorment i que ara és una formidable resistència. Si bé, la criptomoneda número dos deixa màxims aquest dijous per sobre d'aquest nivell, fins als 4.100 dòlars, les vendes limiten qualsevol intent dels toros i tornen aquest token als 3.900 dòlars. El panorama tècnic de l'ether -la unitat nativa de la xarxa Ethereum- suggereix que el preu està encapsulat en un rang que va entre aquesta resistència i els 3.660 dòlars, en números rodons, amb un mínim del 4 de desembre a les portes dels 3.500 dòlars, barrera que els analistes d'IG Markets avisen que ha de sostenir per evitar més caigudes.

La resta de tokens es tenyeixen de vermell, amb el dogecoin aguantant els 0,17 dòlars després d'haver protagonitzat un ral·li fins als 0,20 dòlars aquesta setmana, animat per una nova dosi de suport del CEO de Tesla, Elon Musk. Aquest impuls, però, sembla haver-se esvaït ràpidament.

Últimas noticias