MicroStrategy i Musk impulsen el nou Consell de Mineria del Bitcoin dels EUA

Michael Saylor i nou miners líders del sector promouran pràctiques més sostenibles

Per

Bolsamania | 25 mai, 2021

Els EUA han enllumenat el Consell de Mineria del Bitcoin, un consorci que no pretén actuar de lobby per marcar el ritme de la producció, com per exemple seria l'OPEP+ en el petroli, sinó que s'orientarà a la recerca i execució de pràctiques més verdes durant el procés d'extracció de bitcoins. Estarà format per nou miners de moneda digital líders a Amèrica del Nord, juntament amb l'empresari Michael Saylor, conseller delegat de MicroStrrategy. Elon Musk també va participar en la conversa i els debats fundacionals de Consell.

En aquest sentit, un dels seus membres fundadors ha assegurat, en declaracions a CoinDesk, que el consell no té intenció d'alterar el programa de la moneda digital i simplement vol promoure pràctiques d'energia sostenible i transparència en la indústria.

Així mateix, respectarà la fungibilitat del bitcoin i no advocarà per la discriminació entre les anomenades monedes netes i brutes, va dir Peter Wall, CEO d'Argo Blockchain.

"No estem parlant del codi del bitcoin ni de la mida dels blocs ni de res relacionat amb el canvi de la seva naturalesa", ha assenyalat Wall. "Tots estimem el bitcoin tal com és, com un sistema descentralitzat i sense permisos".

A més, "les discussions amb el grup fins ara han estat molt clares pel que fa que un 1 bitcoin és 1 bitcoin, i que la fungibilitat i les propietats essencials de la cripto no haurien de canviar", ha explicat Wall.

"Avui és un bon dia per al planeta", ha proclamat. "La sostenibilitat sempre ha estat al centre de les operacions mineres d'Argo i el recentment creat Consell de Mineria del Bitcoin és el següent pas lògic per fomentar un canvi sectorial cap a les energies renovables". Wall també ha assegurat que va gaudir parlant amb Elon Musk sobre aquests temes aquest cap de setmana, i espera unir-se "a Michael Saylor i a altres miners nord-americans líders en el treball per posar a prova el futur d'una indústria que ha de millorar col·lectivament les pràctiques de mineria sostenible i prendre seriosament les preocupacions mediambientals".

Durant les hores transcorregudes des que Musk i Saylor van revelar la reunió a Twitter dilluns, els veterans del bitcoin l'han comparat amb el polèmic i finalment fallit Acord de Nova York de 2017. Aquesta reunió a porta tancada dels executius de les empreses emergents va ser un important punt d'inflamació en un debat molt agre sobre la millor manera d'escalar la xarxa del bitcoin, i àmpliament vist com contrari a l'ètica de la moneda de la manca de lideratge.

A l'igual que llavors, molts usuaris es pregunten com un petit grup d'empreses i dos carismàtics capitostos poden pretendre liderar una comunitat global en què, per disseny, ningú està al comandament.

Últimas noticias