La tarifa mitjana de les transaccions amb bitcoin es desploma un 66% el 2022

A causa del comportament dels miners i les millores del protocol, que han reduït els costos

Per

Bolsamania | 15 nov, 2022

No ha estat un bon any per a les criptomonedes. El bitcoin (BTC), per exemple, ha aconseguit recentment mínims no vistos des del 2020 i val gairebé quatre vegades menys que fa un any, una caiguda impulsada per la guerra d'Ucraïna i les debacles protagonitzades per Luna i més recentment FTX. Així mateix, les dades no fan més que recalcar aquest llarg i dur criptohivern: segons dades de Crypto Presales, la comissió mitjana en les transaccions bitcoin s'ha situat en 1,14 dòlars recentment, un 66% menys que l'any passat.

Segons la signatura de criptoanàlisi, les comissions de les transaccions del BTC han caigut a mesura que es recupera la dificultat de la xarxa. “Les altes taxes de transacció a les xarxes de cadena de blocs van en contra dels usuaris, especialment quan es realitzen transaccions de baix valor”, expliquen. Per això, la comissió mitjana de les transaccions de bitcoin es pot disparar durant els períodes de congestió de la xarxa, com l'abril de l'any passat, quan va arribar a superar els 62 dòlars.

Tot i això, moure bitcoin a través de la xarxa s'ha abaratit considerablement aquest any, ja que la Lightning Network, el comportament dels miners i les millores del protocol n'han reduït els costos.

Segons les dades d'YCharts, el preu mitjà de la transacció de BTC era de 3,38 dòlars el novembre de l'any passat. Després de caure al desembre i al gener, va assolir un màxim de 4,47 dòlars al març ia l'abril es va produir una forta caiguda fins als 1,37 dòlars. Posteriorment, al juliol, la taxa mitjana de transacció va tornar a pujar fins als 2,32 dòlars.

"Les estadístiques mostren que des de llavors hi va haver un descens, ja que la comissió mitjana per transacció va caure durant tres mesos seguits fins als 0,68 dòlars a l'octubre, el punt més baix des de l'abril del 2020", indiquen.

D'altra banda, la cadena de blocs també ha vist una severa caiguda en el valor de transacció mitjana diària. A mitjans de novembre del 2021, el valor mitjà de les transaccions se situava als 917.800 dòlars, segons dades de BitInfoCharts, i a finals d'aquell mes, va assolir un màxim de 2,45 milions de dòlars. Durant els set mesos següents, es va mantenir entre 600.000 i 800.00 dòlars i va tornar a assolir un màxim d'1,27 milions de dòlars el 15 de juny. Tot i això, el valor mitjà de les transaccions ha anat caient des d'aleshores i es va reduir fins als 176.900 dòlars la setmana passada, un 80% menys que al mateix mes de fa un any.

Així mateix, la rendibilitat de la mineria de bitcoin també ha patit una dràstica caiguda interanual. La setmana passada, la rendibilitat de la mineria del BTC va ser de 0,0597 dòlars/dia per 1 THash/s, un 83% menys que fa un any.

Últimas noticias