Guanys i volatilitat en les 'criptos', pendents de Powell i el contagi d'FTX

BlockFi ha demandat Bankman-Fried i acusa les seves empreses de causar la seva fallida

Per

Bolsamania | 30 nov, 2022

Les criptomonedes mantenen el seu rumb alcista malgrat les turbulències del mercat. El bitcoin (BTC) s'ha llançat pels 17.000 dòlars i s'anota pujades de gairebé el 3% en les últimes 24 hores, mentre que l'etherbeum (ETH) s'ha disparat més d'un 5,5% i és a prop de reconquerir els 1.300 dòlars que va perdre els dies previs a la caiguda d'FTX.

“Si el preu s'enforteix en la direcció ascendent, podríem veure més alcistes entrant al mercat i empenyent el BTC per sobre del nivell de 17.000 dòlars aviat. Així mateix, és probable que els alcistes empenyin l'ETH per sobre del nivell de 1.300 dòlars avui”, assenyala Edul Patel, CEO i cofundador de la plataforma d'inversió en 'criptos' Mudrex.

El mercat segueix avançant posicions malgrat l'alta incertesa imperant després de la fallida d'FTX, que ha arrossegat també BlockFi i amenaça de cobrar-se alguna víctima més, com és el cas de Genesis. Sobre aquesta companyia, Bloomberg va publicar aquest dimarts que els creditors de Genesis s'estan organitzant amb advocats de reestructuració per evitar una situació d'insolvència. Per la seva banda, BlockFi ha demandat Sam Bankman-Fried i ha culpat les seves empreses de causar la fallida de la plataforma.

“El bitcoin ha revertit les pèrdues de dilluns i s'ha mantingut volàtil després d'una altra caiguda després del col·lapse de l'FTX i ara cotitza més del 75% dels màxims de fa poc més d'un any. Fins i tot ara continua sent vulnerable mentre seguim descobrint quin serà l'efecte de contagi complet i què més es descobrirà”, explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'Oanda.

“La gent està nerviosa ara”, John Peurifoy, cofundador i CEO de la companyia de criptointercanvi Floating Point Group, “Estan nerviosos per saber on va el contagi, amb quines contraparts estan treballant. Poden posar els diners a diferents llocs? Els perdran? Així que la gent és cauta”.

D'altra banda, els mercats escoltaran amb nerviosisme les declaracions del president de la Reserva Federal dels EUA, Jerome Powell, que té previst parlar aquest dimecres al Centre Hutchins de Política Fiscal i Monetària. Els funcionaris de la Fed han suggerit recentment una obertura a pujades de tipus d'interès més suaus, fins i tot reiterant el compromís de reduir la inflació a través de l'ajust monetari.

Al contrari que altres inversors amb pronòstics més pessimistes, Peurifoy s'ha mostrat caut a l'hora de predir fins on arribarà el preu del bitcoin a l'actual entorn baixista. “Quantes peces més cauran? Quanta gent haurà de vendre cripto per aconseguir liquiditat? La gent està evitant la venda, si no ho necessita, però, alhora, algunes persones ho estan havent de fer per la seva situació econòmica”, ha indicat, “Estem en aquest període de pausa. Jo en dic la depressió”.

A la resta del mercat, guanys generalitzats per als principals ‘criptos’. Ripple (XRP), dogecoin (DOGE), cardano (ADA), polygon (MATIC) i polkadot (DOT) pugen entre un 1% i un 3%. La solana (SOL), per la seva banda, cotitza pràcticament plana i continua patint els efectes de la fallida d'FTX.

Últimas noticias