EUA es confisca més de 3.600 milions de dòlars en bitcoins del hackeig de Bitfinex el 2016

Una parella novaiorquesa compareix davant el jutge per la seva presumpta vinculació al hackeig de Bitfinex

Per

Bolsamania | 09 feb, 2022

El Departament de Justícia nord-americana ha anunciat aquest dimarts que es va incautar de més de 3.600 milions de dòlars en bitcoins presumptament robats vinculats al hackeig de Bitfinex el 2016.

Les autoritats han arrestat la parella novaiorquesa Ilya Lichtenstein i Heather Morgan. Està previst que els dos compareguin per primera vegada davant un tribunal federal al llarg de la setmana.

El jutge acusa la parella d'intentar blanquejar els ingressos de 119.754 criptodivises que suposadament van ser robats de la plataforma de Bitfinex després que un hacker vulnerés els sistemes de Bitfinex i iniciés més de 2.000 transaccions no autoritzades. Els fiscals al·leguen que les transaccions van enviar el bitcoin robat a la cartera digital de Lichtenstein.

Les autoritats van dir que van poder confiscar més de 94.000 criptomonedes, el valor de les quals rondava els 3.600 milions de dòlars en el moment de la confiscació. En total, la quantitat confiscada està valorada actualment en uns 4.500 milions de dòlars.

La parella està acusada de conspiració per cometre blanqueig de diners, que comporta una pena màxima de 20 anys de presó, i de conspiració per defraudar els Estats Units, que suposa una pena màxima de cinc anys de presó. El Fiscal General Adjunt, Kenneth Polite Jr., ha celebrat que la llei federal "no permeti que la criptomoneda sigui un refugi segur per rentar diners o una zona d'anarquia dins del sistema financer".

Últimas noticias