El Senat dels EUA treballa en una legislació per tractar les 'criptos' com a matèries primeres

Estarien sota la supervisió de la CFTC

Per

Bolsamania | 08 jun, 2022

El Senat dels EUA està estudiant la llei bipartidista presentada per dues senadores, destinada a frenar el "salvatge oest" del comerç de criptodivises, situant la Comissió de Comerç de Futurs de Matèries Primes (CFTC per les sigles en anglès) com a principal regulador.

Les patrocinadores del projecte de llei són la senadora demòcrata Kirsten Gillibrand i la senadora republicana Cynthia Lummis, que formen part del Comitè d'Agricultura i del Comitè Bancari del Senat, respectivament. La "Llei d'Innovació Financera Responsable", diuen, crearà un marc regulador per als actius digitals, cosa que es necessita des de fa molt de temps en un mercat que ha creat nous multimilionaris, però que també està ple d'estafes. Es creu que el 16% dels nord-americans adults ara tenen inversions en criptodivises, encara que el mercat està lluny de ser estable.

El projecte de llei tractaria les criptodivises com a matèries primeres, com el petroli o el cafè, sota la regulació de la CFTC, cosa que molts al sector de les criptodivises consideren molt més favorable que tenir la Comissió de Valors com a regulador.

"La Llei d'Innovació Financera Responsable, un marc bipartidista que vaig elaborar juntament amb la senadora Kirsten Gillibrand, crea claredat reguladora per a les agències encarregades de supervisar els mercats d'actius digitals, proporciona un marc regulador fort i adaptat per a les 'stablecoins', i integra els actius digitals a les nostres lleis fiscals i bancàries existents", va dir Lummis en un comunicat de premsa.

La Comissió de Borsa i Valors (SEC per les sigles en anglès), que aplica les lleis de valors dels EUA i protegeix els inversors de les infraccions -a diferència de l'organisme molt més petit que regula les matèries primeres, la CFTC- només s'involucrarà en la supervisió, si els ho ordenen els tribunals. Des de fa algun temps, la regulació dels actius digitals s'ha descrit com una “guerra territorial”.

El projecte de llei ha estat rebut positivament pels inversors en criptodivises, que diuen que la SEC no hauria de supervisar els valors digitals descentralitzats, perquè no té cap sentit, encara que és la SEC la que ha estat més franca pel que fa a frenar el mercat. L'any passat, el president de la SEC, Gary Gensler, va qualificar el mercat de "salvatge oest" abans que s'introduïssin les lleis de valors. Afirma que els actius digitals no són productes bàsics, sinó semblants a les accions, i han de ser tractats com a tals.

Els crítics del projecte de llei diuen que deixar la supervisió en mans de la CFTC equival a deixar el mercat sense regular, encara que Gillibrand no ho creu així, dient que el projecte de llei "proporcionarà claredat tant a la indústria com als reguladors, al temps que mantindrà la flexibilitat per tenir en compte la continua evolució del mercat d'actius digitals”.

Últimas noticias