El preu del bitcoin arribarà a mig milió o a 1 milió segons els alcistes Cathie Wood i Fidelity

Els 100.000 dòlars el 2021 segueixen a l'abast, segons el consens del mercat

Per

Bolsamania | 16 set, 2021

Tres vegades s'ha estavellat la bitcoin contra els 50.000 dòlars en menys d'un mes. El més recent fracàs en aquest nivell psicològic, de fa tot just una setmana, va veure la reina de les monedes digitals enfilar fins als 53.000 dòlars, per després corregir amb relativa força i, des de llavors, el preu ha entrat en una consolidació que els experts més optimistes creuen que no és més que un descans per tornar a assaltar els màxims històrics i d'aquí, el cel.

Sense fer cas dels avisos de gestores com Aberdeen Standard Investments segons els quals el valor de la creació de Satoshi Nakamoto hauria de ser proper a zero, un grup d'inversors i gestors barallen per ser els més alcistes de la classe, amb prediccions que arriben fins al milió de dòlars que vaticina Fidelity cap a finals d'aquesta dècada per a l'actiu digital més gran del món. D'altres, una mica menys atrevits, ho veuen en mig milió, com Cathie Wood, directora d'inversió d'ARK Invest, mentre que Vetle Lunde, analista d'Arcane Crypto, també li atribueix aquest preu, però el 2030.

En general, el consens d'analistes opina que la moneda digital acabarà l'any rondant als 66.000 dòlars, aproximadament en la seva fita històrica del mes d'abril, mentre uns quants indiquen que els 100.000 dòlars són fàcilment assolibles a curt termini. És el cas de Bloomberg Intelligence, que creu que aquesta possibilitat és "molt elevada, especialment després de la retallada de l'oferta de l'any passat". "Els anys posteriors al fenomen anomenat halving han vist la major apreciació, i una pujada de quatre vegades el preu en 2021 seria bastant poc per al cripto número u en comparació amb l'apreciació de 55 vegades el 2013 i de 15 vegades el 2017", argumenta.

Lunde, per la seva banda, ampliava aquesta predicció en una enquesta de Forbes, publicada aquest estiu, fins als 120.000 dòlars abans que conclogui el 2021 i apostava perquè cotitzés als 300.000 dòlars a finals de 2025. Per sobre de les previsions d'aquest expert per a finals d'aquest any, alguns usuaris de la criptocomunidad parlen que el bitcoin conquistarà els 180.000 dòlars o els 135.000 dòlars, segons el creador d'estoc-to-flow PlanB, abans del 31 de desembre.

La tremenda volatilitat dels preus fa difícil predir si la següent carrera alcista veurà complir aquestes previsions i complica encara més la tasca dels vaticinis a llarg termini. Més enllà de la cotització, els defensors de les criptodivises destaquen l'enorme potencial de la cadena de blocs, tant la del bitcoin com l'ehtereum i altres alternatives com a Solana o Cardano per justificar l'entrada de fons per part dels operadors. "Cap inversor vol perdre el proper Internet", resumia Mike Novogratz, CEO de Galaxy Investment Partners, en una entrevista a Bloomberg TV.

Cathie Wood abunda en aquesta idea i fa una crida que les companyies apostin fermament per la criptodivisa. Per a això, haurien de seguir els passos de MicroStrategy, Tesla i Twitter i incrementar el pes del bitcoin en els seus balanços a través d'inversions a les quals s'ha de destinar sobre el 5% dels fons de l'empresa, recepta la cèlebre inversora.

En complir l'anterior, la fundadora d'ARK Invest no veu problema en què es compleixi el seu vaticini de 500.000 dòlars per a cada bitcoin en circulació, tot i que evita donar-li un marc temporal. Més concis i més agosarat, Fidelity, que s'alinea fortament amb les monedes digitals i espera una resolució favorable del supervisor dels mercats dels EUA per la seva ETF del bitcoin, eleva les apostes fins al milió de dòlars el 2026 i 100 milions pei 2035.

Des de Forbes, publicaven a finals de juliol que el bitcoin superarà el dòlar nord-americà com a forma dominant de les finances mundials per a l'any 2050. El cas d'El Salvador s'exportarà a més nacions durant els propers anys i "alguns països utilitzaran el bitcoin com a moneda principal", indica Joseph Raczynski, de Thomson Reuters, que va declarar a aquest mitjà que creu que el bitcoin superarà el dòlar el 2025 amb un valor de 150.000 dòlars."Amb la circulació fixa, la facilitat de transferència, servirà per passar a un model 'sense bancs' inherent a aquest ecosistema".

Últimas noticias