El crac de les criptos esperona més regulació als EUA per protegir els inversors

Es valora una comissió interdepartamental per avaluar els criptoactius

Per

Bolsamania | 20 mai, 2021

Actualitzat : 15:11

La setmana salvatge del mercat de les monedes digitals, especialment la jornada de dimecres, quan els preus van patir una caiguda que va arribar al 30% en el cas del bitcoin, ha tornat a elevar les preocupacions dels reguladors nord-americans, especialment pel que fa a la protecció del inversor.

Els reguladors financers de Washington encara no estan segurs de com regular els volàtils mercats d'actius criptogràfics. Segons informacions de Bloomberg, dimecres, mentre els reguladors bancaris testificaven al Capitoli, el vicepresident de Supervisió de la Reserva Federal, Randal Quarles, va parlar de la manca de reglamentacions sobre els criptoactius i va declarar que "a la Reserva Federal estem estudiant les diferents formes d'abordar aquesta qüestió".

Va afegir que les agències federals necessiten temps per estudiar l'enfocament normatiu adequat abans de poder crear un marc de supervisió. Les autoritats nord-americanes segueixen preocupades principalment per les activitats il·lícites associades als actius digitals descentralitzats, com la manipulació de mercat, el blanqueig de diners i la creixent tendència als atacs de ransomware.

El Contralor de la Moneda en funcions, Michael Hsu, -encarregat de regular i supervisar tots els bancs nacionals i cooperatives d'estalvi federals- va dir que ell i altres reguladors havien discutit la creació d'un grup de treball interinstitucional sobre els tokens de monedes digitals. Per la seva banda, el president del Comitè Bancari del Senat, Sherrod Brown, va expressar la seva preocupació per la volatilitat de les criptodivises. "Les empreses fintech i altres que operen fora del sistema regulador poden suposar un perill. Encara no en conec la solució, però és motiu de preocupació", ha assenyalat.

A principis d'aquest mes, el president de la Comissió de Valors i Borsa (SEC per les sigles en anglès), Gary Gensler, va aconsellar als legisladors almenys un canvi d'enfocament ja que, segons ell, el Congrés hauria de concedir a la SEC una autoritat clara sobre els intercanvis de monedes digitals.

Comentant la naturalesa altament especulativa del bitcoin, Gensler va declarar que "podria arribar a zero o podria arribar al punt més alt, i aquesta és la seva naturalesa", i ha afegit que actualment hi ha un buit en el sistema pel que fa a la regulació i la protecció dels inversors.

Últimas noticias