El bitcoin vola i recupera els 70.000 dòlars: què n'impulsa la pujada?

El seu avenç ha contagiat altres criptodivises

Per

Bolsamania | 26 mar, 2024

Sorpresa del bitcoin. La criptodivisa insígnia ha reprès les alces amb força. Vola als mercats i se situa ja per sobre dels 70.000 dòlars. Ara mateix cotitza a l'entorn dels 71.085 dòlars, tot i que l'actiu digital ha arribat a tocar breument els 71.239. Què n'impulsa la pujada?

La veritat és que l'avenç del bitcoin ha contagiat altres criptos. Així, l'ethereum ha pujat i es cotitza als 3.650 dòlars, mentre que solana avança fins als 195,60. Altres com dogecoin o cardano també pugen. Però també ha impulsat valors com MicroStrategy (+21,86%) o Coinbase (+9,47%), que van tancar dilluns amb importants avenços a Wall Street.

El bitcoin acaba de registrar diversos dies de correcció, caient fins i tot per sota dels 61.000 dòlars després d'haver arribat a un màxim històric de 73.797,68 dòlars el 14 de març passat. Tot i això ara torna a apostar pel verd amb força. "Aquest episodi subratlla la volatilitat inherent al mercat de les criptomonedes i la importància de mantenir una perspectiva a llarg termini enmig de fluctuacions a curt termini", diu Antonio Ernesto Di Giacomo, analista de mercat a xs.com.

Aquest expert titlla la recuperació del bitcoin de “sorprenent”, i comenta què és el que pot estar darrere d'aquest nou “ressorgiment” de la criptodivisa per excel·lència.

"Una de les principals raons darrere d'aquesta tendència alcista és l'anticipació al voltant de la propera reducció a la meitat del bitcoin, prevista per d'aquí a menys de 27 dies. El halving, un esdeveniment programat que redueix a la meitat les recompenses dels miners del bitcoin, ha demostrat ser un catalitzador important en el passat, influint en el preu del bitcoin i la dinàmica del mercat. L'escassetat resultant de noves monedes pot augmentar la demanda, cosa que pot fer-ne pujar els preus", apunta Di Giacomo.

A més, afirma aquest analista, hi ha altres factors que també influeixen en la cotització del bitcoin. "La introducció de productes financers com els ETF del bitcoin ha obert noves vies per a la inversió institucional, cosa que podria conduir a una major adopció i estabilitat del mercat. El comportament dels tenidors a llarg termini també hi juga un paper crucial, ja que la confiança en la tecnologia subjacent del bitcoin i el seu potencial a llarg termini pot influir en la direcció del mercat", explica.

Sense oblidar la “psicologia del mercat”, que n'és “un altre aspecte crucial a considerar”. "Les emocions i percepcions dels inversors poden desencadenar importants moviments de preus, tant a l'alça com a la baixa. És essencial que els inversors i comerciants comprenguin aquests aspectes i mantinguin la calma i l'objectivitat en les decisions comercials", assenyala.

Tot i les seves reculades, el bitcoin va camí d'acabar març en positiu. I és que la 'cripto' ha guanyat un 14% al mes i un 66% des del començament d'any.

Últimas noticias