El bitcoin torna a treure el cap per sobre de 60.000 tot i la menor oferta

Els miners acaparen bitcoins i corporacions i fons segueixen posicionant-se en la cripto

Per

Bolsamania | 12 abr, 2021

El bitcoin es manté aquest dilluns per sobre dels 60.000 dòlars, després d'haver acariciat els màxims històrics el cap de setmana, després de trencar un estret rang de gairebé 15 dies durant els quals ha estat consolidant els recents avanços. Segons els experts, el preu de la creació de Satoshi Nakamoto s'ha vist impulsat per la convicció al mercat sobre un menor subministrament de noves divises minades i per l'evidència d'una adopció més àmplia.

La moneda digital més gran i coneguda del món va arribar als 61.222 dòlars dissabte, el seu nivell més alt en gairebé un mes. Diumenge i dilluns està batallant amb la xifra psicològica dels 60.000 dòlars, pocs dies abans que es produeixi un esdeveniment molt esperat al món cripto: el debut borsari del broker de criptodivises Coinbase. El verd també tenyeix la resta del mercat, on destaquen els nous màxims històrics de l'ethereum per sobre dels 2.200 dòlars. La capitalització total s'acosta als 2,1 bilions de dòlars.

El bitcoin ha pujat un 116% des del mínim de l'any als 27.734 dòlars del 4 de gener. Va creuar la marca dels 60.000 dòlars per primera vegada el 13 de març, arribant a un rècord de 61.781,83 dòlars, just després que el president dels Estats Units, Joe Biden, signés els seus 1,9 bilions de dòlars de paquet d'estímul fiscal.

Després, va entrar en una consolidació durant les dues últimes setmanes quan els inversors han estat dirigint la seva atenció als mercats de valors i a altres criptodivises, deixant el bitcoin inactiu a nivells al voltant dels 57.000-58.000 dòlars.

"Això va canviar aquest cap de setmana, quan vam travessar els 60.000, en un moment en què els miners no estan venent les monedes recentment encunyades, les reserves en borsa fins a mínims de diversos anys i un flux incessant d'empreses, fons, grans i petits inversors que s'apilen en el bitcoin", assenyala Justin d'Anethan, de Diginex.

Els impressionants guanys del bitcoin aquest any s'han vist impulsades per la seva acceptació generalitzada com a inversió i mitjà de pagament, acompanyada per l'afluència d'efectiu minorista en accions, fons cotitzats i altres actius de risc. L'auge d'aquest any ha vingut de la mà de BNY Mellon, la gestora d'actius BlackRock Inc, el gegant de la targeta de crèdit Mastercard Inc, que van donar suport a les criptodivises, mentre que altres com Tesla Inc., Square Inc. i MicroStrategy Inc. van invertir en el bitcoin.

Grans bancs nord-americans com Morgan Stanley també estan tractant d'oferir als seus clientsde gestió de patrimonis accés a fons de bitcoin.

A finals de la setmana passada va transcendir que State Street, el segon banc més antic dels EUA amb 3,1 bilions de dòlars en actius gestionats, està proporcionant la infraestructura per a una nova plataforma de negociació de grau bancari per a actius digitals que entrarà en funcionament a mitjans d'any: Pure Digital, una empresa emergent que pretén ser la principal plataforma institucional per al bitcoin.

Finalment, el món immobiliari també fa els seus primers passos en l'adopció de la creació de Satoshi Nakamoto. El gegant del Real State de Califronia, Caruso, va anunciar que començarà a acceptar el bitcoin com a pagament del lloguer en les seves propietats residencials i comercials. L'empresa privada va dir que també havia invertit una part de la seva tresoreria corporativa en bitcoins i s'havia associat amb Gemini, la borsa de monedes digitals i custodi dirigit per Tyler Winklevoss.

Últimas noticias