El bitcoin segueix consolidant-se malgrat el nou pla fiscal als EUA i el cop al litecoin

Actius digitals, divises i matèries primeres, sota el focus d'una nova norma impositiva

Per

Bolsamania | 14 set, 2021

El bitcoin s'ha vist llastrat aquest dilluns per les notícies que arriben dels EUA i del nou paquet fiscal que han proposat els Demòcrates a la Cambra de Representants, que pretén gravar els criptoactius amb nous impostos. Amb el mercat de les monedes digitals tractant de remuntar les caigudes de la setmana passada, les vendes han seguit per a les principals 'altcoins', mentre la creació de Satoshi Nakamoto tracta de consolidar els 45.000 dòlars.

El preu de la més operada de les monedes digitals es va arribar a disparar per sobre dels 46.300 dòlars el 13 de setembre, nivells no vistos des del 9 de setembre, quan les notícies sobre el nou paquet de propostes d'augment d'impostos per ajudar a pagar els estímuls de 3,5 bilions de dòlars de la Casa Blanca van impactar en el preu. Concretament, entre els 2 bilions de dòlars de pujades d'impostos es troba una proposta per afegir les matèries primeres, les divises i els actius digitals a l'anomenada 'regla de rentat de diners', que es calcula que recaptaria uns 16.000 milions de dòlars en una dècada.

Si es promulga, la disposició tancaria una coneguda llacuna jurídica que alguns inversors en monedes digitals utilitzen per diferir els impostos sobre els guanys del capital. A l'igual que passa amb les accions, els inversors poden reclamar una deducció quan venen monedes digitals amb pèrdues. Per reclamar aquesta deducció per la venda d'accions, els inversors han d'esperar almenys 30 dies abans de tornar a comprar les accions o realitzar una altra inversió que els proporcioni una exposició equivalent. Si no ho fan, la transacció es considera una 'venda de rentat' que no és elegible per a una deducció de guanys de capital.

Atès que el Servei d'Impostos Interns dels EUA classifica les criptodivises com béns, en lloc de com a valors, els inversors per ara no estan subjectes a aquesta norma i poden vendre i comprar ràpidament les divises sense deixar de reclamar-ne la deducció. La proposta dels demòcrates de la Cambra de Representants tancaria aquesta llacuna, explica Bloomberg.

La mesura, a més, arriba menys d'un mes després que la indústria de les monedes digitals lluités sense èxit per excloure una disposició del projecte de llei d'infraestructures del Senat que exigiria a més empreses d'aquest sector informar sobre els seus usuaris en un esforç per augmentar el compliment de les obligacions fiscals. Els defensors de les monedes digitals van dir que aquesta disposició, mitjançant la qual es calculava recaptar 28.000 milions de dòlars en una dècada, era inviable i aparentment exigiria informació a empreses que no poden recopilar-la.

Per aquest motiu, la reina de les criptodivises es troba a prop dels 44.000 dòlars, on ja ha trobat un fort suport. "Una ruptura significativa d'aquest nivell podria ser una mala notícia per al bitcoin a curt termini", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

LITECOIN I DOGECOIN

En altres notícies, el mercat, la capitalització total del qual sobrepassa marginalment els 2 bilions de dòlars, també s'ha vist arrossegat al vermell durant les últimes hores a causa de la polèmica al voltant del litecoin, que ha repercutit en caigudes del 20% en la cotització de l'altre temps anomenat 'argent' de les 'criptos'. La veterana divisa criptogràfica, que ocupa ara la setzena posició al rànquing de CoinMarketCap, havia marcat un pic per sobre dels 230 dòlars, per després desplomar-se a l'entorn dels 180 dòlars, a causa que Walmart desmentís que els seus supermercats l'acceptarien com a mitjà de pagament.

A més, el dogecoin ha tornat a la palestra després que el multimilionari fundador de Tesla, Elon Musk, twitegés una foto del seu cadell Shiba Inu.

D'altra banda, l'empresa de programari MicroStrategy ha comprat més bitcoins, per valor de gairebé 243 milions de dòlars. L'empresa té un total de 114.042 bitcoins a un preu mitjà de 27.713 dòlars. "Els operadors veuen la inversió en aquesta empresa com una forma de guanyar exposició enl'actiu digital sense tenir realment les monedes digitals. A mesura que passa el temps, veure les criptodivises incloses a les carteres de les empreses està guanyant normalitat. L'actiu digital es considera una cobertura contra la inflació i una alternativa a la possessió d'or", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade.

Últimas noticias