El bitcoin manté la consolidació per sota dels 20.000 malgrat un nou 'hackeig' de 100 milions de dòlars

La plataforma DeFi Mango Markets sucumbeix a un atac de tipus 'exploit'

Per

Bolsamania | 13 oct, 2022

Les principals criptomonedes cotitzen amb escassos moviments aquest dijous, en espera de les dades de l'IPC dels EUA. El bitcoin es manté encapsulat entre els 19.000 i els 20.000 dòlars, immers en la consolidació de diverses sessions, mentre que la capitalització total del mercat dona mostres que els inversors s'han desfet d'algunes de les seves posicions, ja que és de 914.000 milions de dòlars, per sota els 950.000 de total acumulat de fa unes quantes setmanes. En l'ànim dels participants del mercat pesa també l'atac informàtic a la plataforma de finances descentralitzades (DeFi) Mango Markets en què els hackers han robat 100 milions de dòlars.

En general, els actius digitals deixen caigudes durant es últimes 24 hores, especialment l'ADA (Cardano) i el SOL (Solana). Durant els darrers set dies les pèrdues són del 6% per al bitcoin i de gairebé el 15% per a l'ADA, mentre que el SOL es deixa un 6%. La tendència general dels darrers dies és a la baixa, però “els moviments han estat relativament suaus i semblen més de consolidació que d'una cosa més preocupant”, assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda. "La tendència a més llarg termini de consolidació al voltant dels 20.000 dòlars continua intacta, que és el més important", indica. I l'expert afegeix que això sigui així al final de la setmana dependrà de les dades sobre la inflació dels EUA.

El fet que un altre hackeig ompli titulars no ajuda al clima general de la indústria de les criptomonedes, menys d'una setmana després que un altre atac a la Binance Chain resultés en 600 milions robats. Els analistes indiquen que aquest fet, resultat de la manipulació deliberada dels mecanismes de preus, torna a plantejar dubtes sobre la viabilitat de DeFi (finances descentralitzades) entre els inversors i sobre les mesures que es podrien prendre per recuperar els fons.

Mango Markets se situa a la cadena de blocs Solana, que malauradament no estava experimentant una de les seves freqüents caigudes en el moment de l'hackeig. Pel que sembla, l'atac ha tingut l'origen en una manipulació complicada d'un dels oracles de preus de Mango (una font de dades externa en què es confia per proporcionar informació de mercat). Això ha desencadenat una reacció en cadena en altres mecanismes de negociació i fixació de preus que ha donat lloc que el hacker "prengués prestades", i després retirés, quantitats en BTC (sollet), USDT, SOL, mSOL i USDC del protocol de Mango.

Mango ha congelat totes les transaccions a la xarxa per evitar més pèrdues. La plataforma només tenia un total de 190 milions de dòlars en dipòsits disponibles, cosa que significa que s'han perdut més de la meitat d'aquesta quantitat. "Aquest incident ha provocat un buidatge total de tot el capital disponible", han declarat els operadors, i han advertit que els fons podrien no ser recuperables.

PUJADES DE TIPUS DE LA FED

Al desànim d'aquest dijous també hi contribueixen les actes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed) que van mostrar que el banc central està perfectament d'acord amb la pujada dels tipus, perquè el seu principal objectiu és la inflació. "La impressió que la majoria dels operadors van obtenir és que la inflació és el principal denominador per a la Fed i que només importa ara", indica Naeem Aslam, analista d'AvaTrade.

"Ara està força clar que la Fed augmentarà els tipus d'interès en 75 punts bàsics durant la propera reunió i que no canviarà el camí de la seva política monetària fins que el problema en qüestió es resolgui o, almenys, comenci a mostrar signes de refredament", afegeix.

Últimas noticias