El bitcoin apunta als 23.000 dòlars: correcció a la vista per a les 'criptos'?

Els experts destaquen la correlació entre criptomonedes i renda variable a les últimes setmanes

Per

Bolsamania | 23 gen, 2023

Calma al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es deixa un 0,75% a les últimes 24 hores, però es manté a prop dels 23.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) acumula una pujada del 0,47% a l'últim dia i ha superat amb comoditat els 1.600 dòlars, situant-se a nivells no vistos des del 2 de novembre.

L'escalada de les criptos en aquest començament del 2023 és notable, liderades per un bitcoin que s'ha revalorat un 37% després de perdre més del 60% del seu valor l'any passat. Les bones lectures econòmiques a banda i banda de l'Atlàntic i la gana més gran pel risc han impulsat la cotització dels actius digitals, però alguns experts encara assenyalen que aquest rebot no és sostenible i alerten de diversos perills per al sector. Un d'ells és la fallida del criptoprestamista Genesis, filial del conglomerat Digital Currency Group, un col·lapse que podria afegir molta pressió a les criptodivises per les conseqüències que podria tenir per a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), el fons de bitcoin més gran del món.

“El mercat ha pujat, en part alimentat pel short squeeze (estrangulament de curts). El bitcoin i diverses altcoins estan excessivament calents i s'enfronten a una correcció. No ens sorprendria veure el bitcoin provant els 20.000 dòlars als propers dies”, adverteix Joe DiPasquale, CEO del gestor de fons de criptomonedes BitBull Capital.

Paral·lelament, les criptodivises s'han correlacionat estretament amb els mercats de renda variable a les últimes setmanes, impulsades per la creença del mercat que la inflació està disminuint i que la Reserva Federal (Fed) moderarà les pujades de tipus en la propera reunió. Amb tot, la divisió al si del banc central nord-americà és clara, amb membres com Waller o Harker advocant per una postura més relaxada i altres com Brainard, Daly, George o Kashkari defensant el contrari. Altres importants personalitats com Jamie Dimon, CEO de JP Morgan, preveuen una Fed més dura del que espera el consens.

“El bitcoin té una forta correlació positiva amb els factors de risc i ha estat pujant a mesura que els mercats de renda variable s'anotaven més guanys. La gran incògnita és si continuarà pujant, ja que han començat a aparèixer esquerdes al ral·li del risc”, assenyala Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade. Segons aquest expert, és “possible” que “aquesta setmana” els operadors “deixin de recolzar els actius de més risc i els comentaris dels funcionaris de la Reserva Federal indiquen que la Fed no sembla tenir pressa per posar fi a la seva política monetària ultraliberal”.

“Pel que fa al nivell de preus, els operadors se centren en dos nivells. En primer lloc, la resistència de 25.000 dòlars. A continuació, la resistència de 30.000 dòlars. En segon lloc, el suport és al nivell de preus de 20.000 dòlars. Si el preu supera aquests nivells, és probable que es formi una altra tendència alcista”, afegeix.

Per part seva, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, destaca que, des d'un punt de vista tècnic, “el BTC s'enfronta a les primeres resistències clau” i demana “precaució”. “Els 25.400 dòlars a la zona alta són molt importants. Per sota, els 24.300 dòlars marquen una altra de les zones a batre. Si ens fixem en els suports, primer tenim els 22.000 dòlars i després els 18.200 dòlars com el nivell que no s'hauria de perdre en cap cas”, explica, alhora que adverteix de les “divergències baixistes que s'observen després de l'entrada a zona de sobrecompra”.

Així mateix, cal assenyalar que Signature Bank no gestionarà transaccions de criptomonedes inferiors a 100.000 dòlars, ja que busca reduir la seva exposició a aquests actius. Segons Bloomberg, gairebé una quarta part dels 103.000 milions de dòlars en dipòsits que el banc novaiorquès tenia el setembre passat procedien del sector de les 'criptos'. Al desembre, el conseller delegat de Signature va dir que el banc reduiria els dipòsits vinculats a criptodivises entre 8.000 i 10.000 milions de dòlars.

A la resta del mercat, el ripple (XRP) lidera les pujades amb un important repunt del 6%. Destaquen també les alces al dogecoin (DOGE), que puja més d'un 4,5%, i les caigudes a la solana (SOL), que es deixa una mica més d'un 2%.

Últimas noticias