El Banc Central de Rússia estudia prohibir la inversió en criptomonedes, segons Reuters

La Duma estudia, en canvi, regular les plataformes de compravenda de criptoactius

Per

Bolsamania | 17 des, 2021

El Banc Central de Rússia vol prohibir la inversió en criptomonedes, segons informacions aparegudes a Reuters. Considera que suposen un risc per a l'estabilitat financera i el volum explosiu de les transaccions.

L'organisme monetari nacional podria estar parlant amb agents del mercat per decidir com serà la restricció d'aquests actius digitals. Si es du a terme, la decisió estaria en d'acord amb els comentaris realitzats pel president rus Vladimir Putin al mes passat, que va declarar que les criptodivises "comporten grans riscos" en un fòrum d'inversió a Moscou.

Al contrari que Putin, el president del Comitè de Mercats Financers de la Duma, va fer la declaració següent: "Existeix un enfocament molt dur sobre la prohibició completa de les criptomonedes, com l'adquisició o la propietat. Hi ha un enfocament on han d'existir criptointercanvis apropiats, on tot estigui legalitzat, sigui transparent i comprensible per als organismes reguladors. Seria més fàcil per al Servei Federal d'Impostos de Rússia gravar aquestes transaccions".

Coneixent-se pocs detalls del procediment que durà a terme Moscou, el Banc Central sí que ha explicat que està preparant un informe sobre el tema apuntant que aquesta prohibició podria aplicar-se a la futura compravenda dels actius, però no a les transaccions que ja s'han efectuat. Aquest procediment es faria a l'entrada del 2022.

Últimas noticias