Danske Bank manté el veto a les 'criptos' tot i l'interès dels clients

Revisarà la seva posició al respecte a mesura que el mercat de les monedes digitals maduri

Per

Europa Press | 18 jun, 2021

Danske Bank, la major entitat de Dinamarca, ha decidit mantenir la prohibició de negociar amb monedes digitals o instruments recolzats per aquests actius en les plataformes comercials de l'entitat, tot i l'interès expressat pels clients.

No obstant això, l'entitat ha apuntat que revisarà la seva posició al respecte a mesura que el mercat de les monedes digitals maduri i estigui més regulat.

Entre les raons per mantenir un enfocament prudent a l'respecte, Danske Bank ha esgrimit que la negociació de monedes digitals no sempre és prou transparent, la qual cosa pot dificultar que, com a institució financera, compleixi amb les seves obligacions de combatre els delictes financers i el rentat de diners.

Així mateix, ha assenyalat que el comerç de monedes digitals està només parcialment regulat i, per tant, els consumidors no sempre tenen la protecció associada amb altres productes financers regulats.

D'altra banda, ha recordat que el preu de les monedes digitals és opac i molt fluctuant, mentre que les transaccions requereixen grans quantitats de potència informàtica que consumeixen molta energia, cosa que no està en línia amb l'ambició de Danske Bank de promoure el desenvolupament sostenible.

"Per aquestes raons, a l'actualitat no és possible negociar amb monedes digitals o instruments financers basats en monedes digitals a les plataformes de Danske Bank, i generalment desaconsellem invertir en aquests actius", ha explicat el banc.

Últimas noticias