Coinbase i MicroStrategy s'enfonsen a la borsa per la crisi del bitcoin i les 'criptos'

La capitalització total del mercat de les criptomonedes és d'1,18 bilions

Per

Bolsamania | 12 mai, 2022

El terrible dolor que s'ha desfermat al mercat de les criptomonedes, on 200.000 milions de dòlars s'han evaporat en un obrir i tancar d'ulls, elevant a 600.000 milions les pèrdues de l'última setmana, ha llastat els valors de Wall Street amb forta exposició a aquests actius, com ara la plataforma de compravenda d'actius, Coinbase, i l'empresa tecnològica MicroStrategy. El bitcoin ha caigut fins als 28.000 dòlars i els dos valors han deixat més d'un 25% aquest dimecres.

Altres valors, com Tesla, que compta amb part de la seva tresoreria al bitcoin, també han caigut amb ganes, mentre l'empresa dedicada a la cadena de blocs de Jack Dorsey, Block, ha caigut un 15%.

Coinbase, sens dubte, ha estat una de les que més ha patit, ja que les caigudes s'afegeixen a les registrades durant les jornades anteriors després que la companyia informés de pèrdues de 430 milions de dòlars al primer trimestre. La pallissa de les accions va arribar a ser de més del 50% i els títols han perdut més d'un 70% des de finals de març.

El que encara és més alarmant és que en el cas que Coinbase es declari en fallida, els usuaris podrien perdre l'accés als seus actius. A la presentació de resultats la companyia va dir que "els criptoactius que tenim en custòdia en nom dels nostres clients podrien estar subjectes a procediments de fallida". Segons aquests procediments, els usuaris de Coinbase serien tractats com a "creditors generals no garantits" i no podrien reclamar propietats específiques. En altres paraules, els usuaris serien bloquejats dels comptes i fons.

El conseller delegat de Coinbase, Brian Armstrong, va intentar tranquil·litzar els usuaris de la plataforma en una sèrie de tuits publicats dimarts a la nit.

"Els vostres fons estan segurs a Coinbase, com sempre ho han estat", va escriure. Armstrong va continuar afirmant que Coinbase no presenta "cap risc de fallida", però va incloure el seu missatge sobre el factor de risc de fallida a causa d'una divulgació requerida per la SEC (Comissió de Valors dels Estats Units) per a les empreses públiques que mantenen criptoactius per a tercers.

Últimas noticias