Cobdícia en les 'criptos'? El bitcoin podria haver entrat a terreny de correcció

L'Índex de Por i Cobdícia, a màxims de novembre del 2021

Per

Bolsamania | 21 mar, 2023

El mercat de les criptomonedes es troba a nivells no vistos des de mitjans del 2022. El bitcoin (BTC), la criptomoneda reina, es manté a prop dels 28.000 dòlars, el màxim des del juny de l'any passat, i a l'espera del que decideixi demà la Reserva Federal (Fed). Si es confirmés un canvi en la política monetària, les 'criptos' podrien veure nous màxims anuals. Tot i així, alguns indicadors mostren que els actius digitals estan entrant perillosament a terreny de correcció.

Així ho mostra l'Índex de Por i Cobdícia Cripto (Crypto Fear and Greed Index, en anglès), una mesura del sentiment del mercat cap a les criptodivises, que ha assolit el nivell més alt des que el bitcoin marqués el màxim històric al novembre de 2021. Així, aquesta referència se situa en 68 punts aquest dimarts 21 de març, mentre que el passat 2022 el màxim que va assolir aquesta referència va ser de 56 punts a finals de març.

Segons aquest índex, la situació imperant al mercat és de “cobdícia”, ja que els inversors se senten més optimistes sobre el futur dels mercats de criptomonedes, malgrat les recents preocupacions regulatòries i la volatilitat del mercat. En el cas del bitcoin, per exemple, la 'cripto' més gran del mercat ha repuntat al voltant d'un 40% a l'última setmana. Aquestes lectures indiquen, segons aquesta referència, que una correcció no només és pràcticament inevitable, sinó que podria estar a tocar.

Amb tot, alguns experts com Markus Thielen, director de recerca de la companyia d'anàlisi Matrixport, destaquen que el bitcoin podria assolir nous màxims als propers mesos. En el cas de Thielen, aquest analista apunta els 36.000 dòlars com un escenari probable de cara al juny del 2023, mentre que veu una escalada fins als 45.000 dòlars a finals d'any.

Ryan Selkis, CEO i fundador de Messari, també s'ha mostrat alcista. En aquest sentit, va destacar al seu compte de Twitter que la crisi bancària i els canvis en la política monetària de la Fed podrien propiciar que els inversors institucionals apostessin fortament per les criptos. "Aquesta és una aposta optimista sobre el futur, ja que BTC es tracta com una bassa salvavides i una opció de sortida pacífica", va afegir. Tot i això, algunes enquestes semblen apuntar al contrari.

D'altra banda, el cofundador de Delphi Digital, Tom Shaughnessy, ha assegurat en una entrevista concedida a CoinDesk TV que el mercat emet “senyals contradictoris”. “Les dades suggereixen que quan la Fed deixa de pujar o pivota, és històricament quan els mercats venen. Crec que el ral·li es deu menys a la pausa de la Fed i més a les pressions de liquiditat o excedents allà”, ha indicat.

Les dades de CryptoQuant podrien donar suport a la tesi de Shaughnessy. El seu indicador Adjusted Output Profit Ratio, que rastreja la rendibilitat dels entusiastes de les criptos (HODLers), mostra que més inversors estan venent amb beneficis. Al mig d'un mercat alcista, assenyalen, això pot indicar un sostre de mercat. Alhora, els seus guanys i pèrdues netes no realitzades mostren que els inversors estan en una fase d'ansietat, enquè tenen guanys no realitzats moderats.

Últimas noticias