Alan Greenspan: "No té sentit" que els bancs centrals emetin monedes digitals

El crèdit sobirà d'un país com els EUA va més enllà del que Facebook pugui imaginar

Per

Bolsamania | 12 nov, 2019

L'expresident de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Alan Greenspan, ha tirat un gerro d'aigua freda sobre la idea que els bancs centrals emetin monedes digitals. Durant la conferència anual de perspectives econòmiques de la revista financera xinesa Caijing ha assegurat que "simplement no té sentit".

Ha assenyalat que les monedes nacionals estan recolzades per crèdit sobirà, una cosa que cap altra organització pot oferir. "El crèdit sobirà fonamental dels Estats Units és molt superior a tot el que Facebook pugui imaginar", ha dit Greenspan.

La famosa xarxa social va causar furor a principis d'aquest any en anunciar plans per a un projecte de monedes digitals anomenat libra, en associació amb les principals companyies globals de processament de pagaments. No obstant això, el mes passat, Visa, Mastercard, PayPal, Stripe i eBay van dir que estaven abandonant la coalició que donava suport a libra, enmig d'un major escrutini del govern dels EUA.

LA XINA TREBALLA EN LA SEVA MONEDA DIGITAL

Mentrestant, el Banc Popular de la Xina segueix treballant amb la seva pròpia moneda digital, encara que no està clar quan es llançarà. Alguns experts situen la primera emissió a inicis de 2020, ja que tant la xarxa com l'entorn estan preparats.

El president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, va dir a principis d'octubre que és "inevitable" que els bancs centrals, incloent-hi la Reserva Federal, emetin moneda digital, segons Reuters. Va reconèixer que la seva opinió era "minoritària" a la Fed, però que el seu personal està investigant el tema.

Últimas noticias