Pequín intenta contenir la Covid per l'augment dels casos abans dels Jocs Olímpics

La Xina va informar de 56 nous casos de Covid-19 el 22 de gener

Per

Bolsamania | 24 gen, 2022

El govern de la ciutat de Pequín ha introduït noves mesures per contenir un brot recent de Covid-19, mentre la capital xinesa seguia informant de nous casos locals del virus a menys de dues setmanes d'acollir els Jocs Olímpics d'Hivern.

El 22 de gener es van detectar nou casos de transmissió local a Pequín, segons va informar diumenge la Comissió Nacional de Salut, dels quals sis es trobaven al districte de Fengtai de la ciutat.

Fengtai organitzarà diumenge proves d'àcid nucleic per a Covid-19 per a tots els seus residents, van dir les autoritats sanitàries del districte.

Les autoritats han demanat als residents de les "zones de risc", incloent-hi un barri de Fengtai, que no surtin de la ciutat, ha dit un portaveu del govern local en una conferència de premsa diumenge, i ha afegit que s'ha demanat als residents de Fengtai que evitin les reunions massives.

La ciutat de Pequín també ha demanat als residents que se sotmetin de forma proactiva a proves d'àcid nucleic si es troben amb símptomes similars als de la Covid-19 durant els 14 dies següents a la recepció de qualsevol enviament des de l'estranger, van dir les autoritats locals en un comunicat datat el dissabte.

Les autoritats han suggerit que el primer cas de Pequín de la variant òmicron del nou coronavirus podria haver arribat a través d'un paquet procedent del Canadà.

A Fengtai, algunes guarderies han dit als pares que els nens que no hagin estat vacunats contra la Covid-19 no hi podran assistir, segons van dir dos pares a Reuters.

La Xina continental va informar de 56 nous casos de Covid-19 el 22 de gener, enfront dels 63 del dia anterior, segons la Comissió Nacional de Salut.

Dels nous casos, 19 van ser transmesos localment, enfront dels 23 del dia anterior, va dir.

El nombre de nous casos asimptomàtics, que la Xina no classifica com a casos confirmats, va baixar de 43 a 34.

No hi va haver noves víctimes mortals, i per això el nombre de morts es va situar als 4.636.

Fins al 22 de gener, la Xina continental havia confirmat 105.603 casos.

Últimas noticias