El Partit Comunista xinès reelegeix Xi Jinping com el seu secretari general

"He estat reelegit com a secretari general del Comitè Central del PCX. Veig això no només com una aprovació de la meva feina sinó com un impuls", ha manifestat Xi Jinping

Per

Bolsamania | 25 oct, 2017

El Partit Comunista de la Xina (PCX) ha elegit aquest dimecres Xi Jinping com el seu secretari general per segon mandat consecutiu durant la primera sessió plenària del 19è Congrés Nacional, segons ha informat l'agència de notícies Xinhua.

"He estat reelegit com a secretari general del Comitè Central del PCX. Veig això no només com una aprovació de la meva feina sinó com un impuls", ha manifestat Xi durant una roda de premsa.

L’ascendent carrera política de Xi Jinping ha sorprès a molts dins del PCX a causa que la seva admissió en el major partit polític del món -amb 81 milions de militants- va ser denegada fins a nou ocasions, encara que finalment ho va aconseguir el 1974. Al costat de Xi Jinping, sis persones formaran part del Comitè Permanent del Politburó, entre elles Li Keqiang, Wang Yang, Wang Huningue, Zhao Leji, Li Zhanshu i Han Zheng.

"En nom de tots, vull expressar la nostra major gratitud a tots els membres del partit per la confiança que han dipositat en nosaltres", ha asseverat el president xinès. "Treballarem diligentment per complir amb el nostre deure i completar la nostra missió", ha afegit.

El president sud-coreà, Moon Jae In, ha felicitat Xi Jinping per la seva reelecció com a líder del PCX, segons ha informat l'agència de notícies Yonhap. "El felicito sincerament per haver celebrat amb èxit el 19è Congrés Nacional del Partit Comunista de la Xina i per haver estat reelegit com a secretari general del Partit Comunista de la Xina", ha assenyalat.

Moon ha expressat el seu desig d'incrementar les relacions bilaterals entre els dos països en un intent per impulsar la pau i el desenvolupament a la península de Corea.

Últimas noticias