Videoanàlisi d'IBM: només per sobre dels 159 dòlars confirmarà figura de volta

El títol puja un 10% l'any

Per

Bolsamania | 19 jul, 2021

Aquest dilluns IBM es confessa davant el mercat i ho fa després d'atacar recentment, i sense èxit, la important resistència que li confereix la part alta de l'impecable canal baixista de llarg termini pel qual s'està desplaçant el preu des de 2013.

Una canal baixista és un patró que es caracteritza perquè el preu es desplaça d'aquí a dos rectes paral·lels, però amb pendent negativa. La part superior del canal es denomina zona de resistència i la part inferior, zona de suport. I la condició que ha de complir aquest patró perquè sigui vàlid és la de tenir almenys dos punts de suport a la base del canal i tres a la part alta (resistència), o bé tres a la zona de suport (la base del canal) i dos a la seva part alta. De manera que hem de tenir sempre, com a mínim, cinc punts de tangència al canal. L'operativa, quan el preu està dins del canal, es limitarà a obrir llargs (posicions alcistes) a la base i tancar-los a la part alta del canal (resistència).

També podem obrir curts (posicions baixistes) a la part alta del canal amb objectiu de caiguda a la base d'aquest canal. Haurem d'estar atents a la possible sortida del preu del canal, ja que si aquest acaba trencant la part alta, pot dir-se que la fase correctiva ha arribat al final. Ara bé, la confirmació definitiva d'un canvi de tendència a l'alça en el títol, a mitjà i llarg termini, passa per ser capaç de batre els màxims de febrer de 2020, als 158,75 dòlars. No n'hi ha prou amb 'treure el cap' per sobre de canal baixista de llarg termini.

Últimas noticias