Quins suports i resistències hem de vigilar amb Bankia i CaixaBank?

Es crearia un banc amb actius per valor de 650.000 milions d'euros

Per

Bolsamania | 04 set, 2020

CaixaBank i Bankia estudien emprendre un procés de fusió amb la finalitat d'augmentar la seva rendibilitat davant la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19.

Totes dues entitats ho van confirmar aquest dijous, fregant la mitjanit, en sengles comunicats remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'entitat que presideix Jordi Gual ha obert el procés "després de l'autorització del seu consell d'administració". Com explica, el procés segueix el seu curs, i de moment no s'ha aconseguit "cap acord sobre aquest tema, més enllà de la signatura d'un acord de confidencialitat per a intercanviar-se informació per a valorar l'operació, en el si d'una 'due diligence', comptant amb assessors per a l'operació". I què ens diuen els gràfics abans que aquests comencin a cotitzar?

BANKIA

Les caigudes de les ultimes setmanes encaixen dins dels paràmetres normals en el sentit que una correcció cap al suport de l'euro encaixaria perfectament dins del que pot ser un petit 'throw back' cap a la clavicular del 'cap i espatlles' invertit de curt termini que continua vigent. Amb tot, el títol té una important resistència a la zona dels 1,37-1,40 euros, abans suport. Aquí el títol presenta una resistència important que coincideix amb els mínims de 2009. En qualsevol cas continuem parlant d'un títol clarament baixista en termes de mitjà i de llarg termini.

Gráfico semanal de Bankia

CAIXABANK

El gràfic és més clar d'interpretar que el de Bankia. Aquest presenta una important resistència a la zona dels 2,10 euros (buit baixista setmanal) i per sobre d'aquesta zona de control tenim la directriu baixista, ara als 2,50 euros. I com a principal zona de suport que ha de respectar-se sí o sí que tenim els 1,50 euros. O dit d'una altra manera, en la mesura en què el preu respecti el suport dels 1,50 euros entenem que es donen les condicions perquè el títol tracti de reestructurar-se a l'alça en termes de mitjà termini. I tot l'anterior dins d'una tendència baixista de fons que continua intacta.

Gráfico semanal de CaixaBank

Últimas noticias