Què ens diu el gràfic setmanal de l'IBEX després de les últimes pujades?

De moment no tenim figura de volta com a tal

Per

Bolsamania | 20 abr, 2018

L'IBEX 35, un cop més, torna a mostrar-se més feble malgrat les pujades que el conjunt dels seus veïns europeus. Des de finals de març acumula una pujada propera al 6%.

Des dels mínims de finals de març, en plena Setmana Santa, l'IBEX 35 acumula una pujada propera al 6%. Durant el mateix període les borses europees es revaloren un 8%. Dit això, figura de volta com a tal no tenim. Però no sempre n'hi ha. El que hem de tenir en compte és que tenim l'IBEX a les portes d'importants nivells de resistència, com són els 9.940 punts, els màxims de principis de març que al seu dia van suposar un simple retrocés temporal a la base (ara resistència i abans suport) del llarg moviment lateral en el qual es trobava immers el selectiu des d'agost fins al febrer.

Dit això, hem de mirar les coses en context i saber que les principals borses europees han deixat enrere aquesta setmana importants resistències, tant és així que no podem descartar, fins i tot, un retorn a la zona de màxims anuals durant les properes setmanes/mesos. Però en el cas que ens ocupa, hem de saber que el nostre índex, molt més feble que la mitjana, presenta importants resistències a la volta de la cantonada: la primera, als 9.940 i per sobre i de més envergadura, als 10.210 punts, on presenta un impecable buit baixista setmanal. A favor que el rebot tingui continuïtat (amb les seves correccions intermèdies) tenim els extrems nivells de 'sobrevenda' setmanals, similars als de l'estiu passat.

Gràfic setmanal de l'IBEX 35

Últimas noticias