Només per sobre dels màxims de setembre (10.410) tindrem un abans i un després en l'IBEX 35

Tendència baixista és aquella que es caracteritza per construir màxims i mínims decreixents

Per

Bolsamania | 23 oct, 2017

Rebots puntuals a part, la veritat és que des de principis de maig l'IBEX es troba immers dins d'una impecable tendència baixista, construint màxims i mínims decreixents.

A principis de maig l'IBEX marcava màxims anuals als 11.185 punts i des de llavors iniciava, en línia amb el conjunt de borses europees, un moviment correctiu (màxims i mínims decreixents) del qual no aconsegueix sortir. A mitjans de setembre les borses europees trencaven amb claredat a l'alça però els dubtes, la incertesa pel desafiament català està impedint que l'IBEX aixequi cap. I és lògic, perquè ja sabem que no hi ha res que els mercats odiïn més que la incertesa. Tècnicament el que tenim davant no és més que un impecable canal baixista pel qual està fluctuant el preu des de fa pràcticament sis mesos. Els màxims i mínims decreixents se succeeixen una vegada i una altra i així no es puja.

Per tant, només per sobre dels màxims de setembre als 10.410 punts començarem a pensar que de veritat alguna cosa està començant a canviar en el nostre IBEX. Mentrestant més del mateix. Pujades i baixades sense cap tipus d'ordre però sempre dins d'una impecable tendència baixista que a dia d'avui segueix sent intacta.

Gràfic diari - IBEX 35

Últimas noticias